Canada Inleiding

In Canada wonen een aantal familieleden van de familie van moeders kant van Annie. De familie Marinus is voor een groot gedeelte geëmigreerd in de jaren 50. Ook opa en oma hebben er 5 jaar gewoond, maar die zijn toen terug gekomen. 5 broers zijn er gebleven, 1 broer is met opa en oma teruggekomen, hij was de jongste en woonde nog thuis. Sommigen van hen zijn in de loop der tijd wel eens terug geweest in Nederland voor vakantie, maar niet allemaal.

De meeste immigranten in die tijd gingen naar de oostkust van Canada in Ontario en Quebec, maar zij hebben zich gevestigd in British Columbia, in het westen.

Nu leek het ons een goed idee om eens wat van die familie te bezoeken en dat te combineren met een rondreis langs alle bezienswaardigheden in die regio.

Toen we dat eenmaal bedacht hadden, kwam het idee naar boven om onze ouders mee te nemen, omdat die toch nooit alleen en op eigen initiatief zouden gaan, anders was dat al lang gebeurd. Wij hadden een hele overredingsspeech voorbereid, maar tot onze verrassing zeiden ze meteen al ja, na de eerste zin. Die speech hebben ze natuurlijk toch gehad.... We zouden gezamenlijk reizen en ze bij de familie afzetten en aan het einde van onze rondreis zouden we ze weer op komen halen voor de reis naar huis.

vlag Canada

Dus plannen gesmeed en tickets geboekt en zij hebben ook meteen de hele familie aangeschreven dat ze er aan kwamen (en wij ook). Natuurlijk waren we allemaal van harte welkom en aan logeeradressen onderweg hadden we meteen geen gebrek, ook neven en nichten wilden graag dat wij bij ze langs zouden komen tijdens onze rondreis. Dus hebben wij zelf een programma samengesteld en een auto gehuurd.

Overzicht reisverslag USA Westkust (uiteraard kun je ook bladeren)

kaart British Columbia

 1. Dag 01 Gilze - Courtenay
 2. Dag 02 Courtenay
 3. Dag 03 Courtenay - Vancouver
 4. Dag 04 Vancouver
 5. Dag 05 Vancouver - Harrison Hot Springs
 6. Dag 06 Harrison Hot Springs - Penticton
 7. Dag 07 Penticton - Revelstoke
 8. Dag 08 Revelstoke - Golden
 9. Dag 09 Golden - Banff
 10. Dag 10 Banff
 11. Dag 11 Banff - Jasper
 12. Dag 12 Jasper
 13. Dag 13 Jasper - Clearwater
 14. Dag 14 Clearwater - Lone Butte
 15. Dag 15 Lone Butte
 16. Dag 16 Lone Butte - Prince George
 17. Dag 17 Prince George
 18. Dag 18 Prince George - Prince Rupert
 19. Dag 19 Prince Rupert - Port Hardy
 20. Dag 20 Port Hardy - Courtenay
 21. Dag 21 Courtenay - Victoria
 22. Dag 22 Victoria - Courtenay
 23. Dag 23 Courtenay
 24. Dag 24 Courtenay
 25. Dag 25 en 26 Courtenay - Gilze

               © Annie’s Webdesign pijltje volgende pagina Volgende