Finland Inleiding

kaart van FinlandIn januari 2005 zijn we naar Finland geweest. Het plan was om met een sneeuwscooter de omgeving te verkennen in een klein groepje met gids. Zonder gids is niet mogelijk en dat is maar goed ook, je zou zo maar kunnen verdwalen. We hadden een hotel in Rovaniemi en van daaruit hebben we dagelijks tochten gemaakt. Ook ’s avonds was er een tocht, spectaculair !!

Met de sneeuwscooter op bezoek bij de kerstman is heel leuk. Fantastisch park met een bezoek aan de enige echte kerstman, hij woont hier namelijk. Je kunt ook met hem op de foto als je dat wilt.

Ook een sledetocht met honden hoort erbij. Hartstikke leuk, vooral omdat je zelf de slee mag sturen. De honden luisteren soms wel, meestal echter niet. Gelukkig is hier ook een gids die ze snel weer in het juiste spoor weet te krijgen. Stond niet standaard op het programma, maar was snel toegevoegd, want heel de groep wilde dit graag doen.

Deze vakantie is een echte aanrader. Fantastische natuur, spectaculair sneeuwscooteren op brede rivieren en grote meren. Ook racen in het bos heeft iets bijzonders. Het enige wat je hier tegenkomt is een verdwaald rendier...

Overzicht reisverslag Finland (uiteraard kun je ook bladeren)

  1. Dag 01 Aankomst
  2. Dag 02 De eerste tocht
  3. Dag 03 Het dorp van de kerstman en de avondrit
  4. Dag 04 Tocht met hondenslee
  5. Dag 05 Tocht met IJsvissen
  6. Dag 06 De laatste tocht
  7. Dag 07 Naar huis

               © Annie’s Webdesign pijltje volgende pagina Volgende