Costa Rica Inleiding

Costa Rica op de wereldkaart

Kijk je hebt een website en dan wil je die eens lekker opvrolijken en dan moet je wat. Het kost een paar centen, maar dan krijg je wat. Dus plannen gesmeed. AustraliĆ«, dat zou het worden. We wilden een andere route dan in 1992, dus dan ga je van de normale toeristische route af. En toen ging het geld kosten. Veel geld, enorm veel geld eigenlijk, absurd veel geld, we zaten al boven de € 20.000 en dan kwam de verzorging van de inwendige mens er ook nog bij. Dus Ozzy ging niet door.

Suriname leek me wel een aardig idee, maar dat kreeg ik er niet door in de plenaire vergadering bij ons Annie. Veel te zwaar was haar oordeel. Het zag er allemaal wel gelikt uit, maar 6 tot 8 uur per dag lopen in het oerwoud, dat was wel iets teveel van het goede. Gezocht naar een minder zwaar alternatief. Toen ben ik bij Koning Aap op de website gestuit. De website ziet er in ieder geval heel goed uit, makkelijk benaderbaar en heel veel informatie.

Costa Rica heeft altijd al ergens in mijn achterhoofd rond gezongen, want al ben ik dan een Brabants boerke, ik weet redelijk goed wat er op de wereld te koop is. Costa Rica, ik weet er eigenlijk niet veel meer van dan dat het in Midden Amerika ligt en dat het een land zonder leger is en dat er veel aan natuurbehoud gedaan wordt. En ons Annie, die is ook al meteen enthousiast. Dus daar gaan we dan, 23 dagen voornamelijk in de oerwouden. Op de kaart zie je de route die door reisleider Geert onderweg ingetekend is.

kaart van Costa Rica

Overzicht reisverslag Costa Rica
(uiteraard kun je ook bladeren)

 1. Dag 01 Amsterdam - San Jose
 2. Dag 02 San Jose
 3. Dag 03 San Jose - Rincon de la Vieja
 4. Dag 04 Rincon de la Vieja
 5. Dag 05 Rincon de la Vieja - Monteverde
 6. Dag 06 Monteverde
 7. Dag 07 Monteverde - Fortuna
 8. Dag 08 Fortuna
 9. Dag 09 Fortuna - Sarapiqui
 10. Dag 10 Sarapiqui
 11. Dag 11 Sarapiqui - Tortuguero
 12. Dag 12 Tortuguero
 13. Dag 13 Tortuguero - San Gerardo
 14. Dag 14 San Gerardo - Puerto Jimenez
 15. Dag 15 Puerto Jimenez - Corcovado
 16. Dag 16 Corcovado
 17. Dag 17 Corcovado - Drake Bay
 18. Dag 18 Drake Bay
 19. Dag 19 Drake Bay
 20. Dag 20 Drake Bay - Manuel Antonio
 21. Dag 21 Manuel Antonio
 22. Dag 22 Manuel Antonio - Amsterdam

               © Annie’s Webdesign pijltje volgende pagina Volgende