Sardinië

Sardinië is een eiland in de Middellandse Zee. Het wordt vaak verward met Sicilië, maar dat is toch echt iets anders. Op Sardinië zie je ook niet zoveel maffia.

Op de kaart kun je het goed zien, Sardinië ligt ten westen van Rome. Het eiland is ongeveer net zo groot als Nederland en prima te bereiken met het vliegtuig, maar ook met de boot. Dat laatste hebben wij gedaan, lekker romantisch. We zijn dus met de boot van Genua naar Porto Torres gevaren, na een eerste overnachting in Zwitserland in de buurt van Basel.

Na aankomst zijn we naar Arborea gereden, waar we de eeste 5 nachten in het hotel ’Villagio a la Birdi’ hebben gelogeerd. Dit is echt een gebied voor strandvakantie. Je kunt er wel in de omgeving rondrijden, maar dat levert niet echt veel spectaculairs op. Lekker uitrusten dus.

Daarna zijn we het binnenland in gereden voor ons 2e hotel deze vakantie. Dat hotel ligt in het plaatsje Aritzo, in de bergen. Van daaruit kun je wel leuke uitstapjes maken, omdat er in een bergachtig gebeid nou eenmaal meer te zien is. Fantastische natuur, heerlijk om in te wandelen. Jammer dat ze nog niet doorhebben hoe je wandelpaden goed aangeeft.

De terugweg is hetzelfde als de heenweg, maar dan natuurlijk omgedraaid. Met de boot van Porto Torres naar Genua en weer overnachten in hetzelfde hotel bij Basel.