Eifel

In mei zijn we met de familie Videler / Huige voor onze jaarlijkse vakantie naar Schmidtheim in de Duitse Eifel geweest. De groep bestaat buiten ons uit opa Huige en oma Videler, Rick en Mona en de kinderen Isa, Anique en Yorick. Schmidtheim ligt vlakbij Dahlem. De eifel is een bijzonder natuurgebied met tal van leuke attracties. Elke dag hadden we daarom wel wat leuks te doen.

aan tafel in het Italiaanse restaurantFoto’s kasteel

Natuurlijk hebben we wat in en rond het huis gehangen dat we gehuurd hadden. Het is een vleugel van een kasteel met een echte graaf en gravin.

In de omgeving kun je wandelen of hardlopen. Dat is echter wel voor de echte volhouders, het gebied is overal vals plat.

Adler und Wolfspark
In Pelm (in de buurt van Gerolstein) ligt een oude burcht. Hieromheen is een wildpark gemaakt dat voluit “Adler und Wolfspark Kasselburg” heet. 2 keer per dag is er een vliegshow met roofvogels. ’s middags kun je zien hoe de wolven gevoerd worden.

Website Adler und Wolfspark Kasselburg
logo Adler und WolfsparkFoto’s Adler
und Wolfspark
Eifelpark
In Gondorf vlakbij Bitburg lig het Eifelpark. Dit park is een combinatie van wildpark en pretpark. Je kunt inheemse dieren uit de Eifel bekijken langs een wandelroute door het park. Onderweg kom je dan vanzelf de pretpark-attracties tegen.

Website Eifelpark
logo EifelparkFoto’s Eifelpark
Wildpark Daun
In dit wildpark kun je met de auto door het park rijden. Een soort Beekse Bergen dus, maar dan met dieren uit de Eifel. Er is ook een gedeelte waar je kunt wandelen. Hier zitten apen, uiteraard niet inheems voor de Eifel, maar wel leuk.

Website Wildpark Daun
logo Wildpark DaunFoto’s Wildpark
Daun
Eifel Zoo
De Eifelzoo in Julich is een dierentuin met een mix van inheemse dieren en wilde dieren uit de rest van de wereld. Een beetje ongebruikelijk, maar toch leuk.

Website Eifel Zoo
logo EifelzooFoto’s Eifelzoo
Vogelsang IP
Sinds vorig jaar is dit terrein opengesteld voor publiek. Vroeger is het een opleidingskamp geweest voor de Duitsers. Na de oorlog is het lang in gebruik geweest als oefenterrein voor militairen van België en Nederland. Rick heeft hier ook een aantal weken gezeten in zijn diensttijd, vandaar dat we hier even zijn gaan kijken. We hebben er geen foto’s van gemaakt omdat het zo’n slecht weer was. Op de website vind je meer informatie.

Website Vogelsang IP
Vogelsang