Italië

Cavallino ligt vlakbij Venetië op het schiereiland dat voor de kust ligt. Het hele schiereiland ligt vol met toeristische attracties als campings, hotels, restaurants en natuurlijk ook heel veel strand. Een ideale plaats dus als je wat uit wilt rusten. Als je meer vertier zoekt, met name ’s avonds, dan kun je beter naar Lido di Jesolo gaan, dat ligt er vlakbij.

Cees voor de tent

Vanuit Cavallino kun je met de auto naar Punta Sabbioni rijden en daar de boot nemen naar Venetië. Hartstikke leuk om te doen, hoewel we daar nu niet aan toegekomen zijn.

Hoe kunnen wij dan toch weten dat het leuk is? We zijn hier dus al vaker geweest en toen hebben we het wel gedaan.


Villa Al Mare
heet onze camping in Cavellino. Lekker veel bomen zodat de tent in de schaduw kan staan en gras zodat we ’s nachts ook nog wat kunnen slapen. De camping ligt tegen het strand aan en het fantastische restaurant ligt precies tussen de camping en het strand in. Loopafstand is daardoor nihil. Na het strand lekker douchen en wat lezen of zo, je moet tenslotte ook even uitrusten. ’s avonds doen we spelletjes voor de tent.

 Annie op de campingFoto’s omgeving Cavallino

Zo ziet het strand er meestal uit. Lekker ruim, mooi strandzand en niet al te druk. Heel de dag lopen er verkopers rond. Soms ziet het er echter een beetje anders uit, kijk maar eens hoe het ook kan zijn.

Heel de dag aan het strand liggen is wel leuk, maar je kunt natuurlijk ook wat actievers doen. Vanaf de camping kun je naar Cavallino lopen om te shoppen. Of je kunt lange strandwandelingen maken, keuze genoeg.

 

Wat voor ons heel goed werkt:

  1. op het gemak ontbijten
  2. effe wat lezen
  3. een paar uur wandelen
  4. en dan natuurlijk ’s middags naar het strand

In de omgeving ligt een natuurpark en daar kun je ook heel leuk wandelen. Het is er erg rustig, bijna niemand is nog op de hoogte van het bestaan. Dat zal binnenkort wel veranderen, want ze zijn bezig om het in te richten als nationaal park of iets van die strekking en dan zal het wel drukker worden.