Oostenrijk

Tijd voor een beetje wintersport. Kirchberg in Oostenrijk leent zich daar uitstekend voor. Samen met zwager Johan en zus Marij (voor de 2e keer dus) zijn we deze keer afgereisd naar het Lifthotel, prima hotel.

Skischule Kirchberg is een heel grote skischool, waar de lessen op zondag beginnen. Cees bij de gevorderen meteen naar boven, Johan en Marij bij de beginners op het oefenveldje. Annie heeft deze keer niet meegeskied ivm blessure, Kirchberg is echter ook een heel mooi wandelgebied.

In het dal lag geen sneeuw, kan ook bijna niet met 12 graden overdag en een klein beetje nachtvorst. Boven op de berg wel, hoewel die in de zon wel een beetje papperig werd.

Op donderdag heeft het heel de dag geregend/gesneeuwd en daardoor was het vrijdag boven fantastisch genieten van het uitzicht en de verse sneeuw. Door de bewolking bleef het ook heel de dag zo.

In de wedstrijd op donderdag heeft Cees de zilveren medaille gewonnen met een tijd van 18 sec. 67. Johan heeft in zijn klasje het goud binnen gehaald in een tijd van 24 sec en nog wat. Marij had brons met 33 sec. en een beetje.

Natuurlijk mocht ook de apres ski niet ontbreken. De eerste dagen gingen we naar de Boomerang, maar daarna werd het pas echt gezellig in de Eisbar. Allemaal Nederlanders onder elkaar, ook achter de bar en de disco. De skileraar van Cees stond er ook achter de bar.

drankjesFoto’s après ski

sneeuwlandschapFoto’s natuur