Thailand Inleiding

wereldkaart met Thailand

We gaan weer eens met vakantie en zoals gewoonlijk hebben we wel weer iets aparts. Het wordt een vakantie om nooit te vergeten. Wat gaan we doen?

We gaan naar Thailand. Maar we gaan niet zomaar naar Thailand. We beginnnen met een georganiseerde rondreis van Thailandonline. Die bestaat uit diverse bouwstenen. Hierdoor is de samenstelling van de groep steeds anders, wat een bijzondere ervaring is.

Daarna brengen we de kerstdagen door op een tropisch eiland, lekker luieren. Op zich ook nog niet zo bijzonder.

Maar dan begint het hoofdprogramma. We gaan daar ook nog eens nieuwjaar vieren met onze vrienden, de vriendenclub van ZVC FC Groggie (zaalvoetbalclub FC Groggie). Met negentienen komen we bij elkaar in Bang Saphan. Een korte introductie van de groep kan nu al geen kwaad, want wie weet wanneer ik over hen begin in het verslag.

De sleutelfiguren zijn Lex en Nah, die een woning in Bang Saphan in Thailand hebben. Bij Lex en Nah vieren we elk jaar oud en nieuw. Een paar jaar geleden werd als grap geopperd om het een keer in Thailand te vieren.

Zulke grappen gaan hun eigen leven leiden en zie daar: begin dit jaar is het unanieme besluit genomen om het inderdaad in Bang Saphan te gaan vieren.

De andere hoofdrolspelers zijn:

Ad en MarliesAd en Marlies

Frans en JoséFrans en José

Kim en SabineKim en Sabine

BasBas

Nathalie en SuzanneNathalie en Suzanne

Cees en Annieen wij natuurlijk

Corné en Eline zouden net als Desiré en May ook mee gaan, maar helaas gaat dat feest niet door. Corné heeft dit keer echt vette pech want zijn baas, de minister van defensie zelf, heeft besloten dat onze Corné maar eens in Soedan toezicht moet gaat houden. Hoewel Corné als een ontsnappingskoning bekend staat, kon hij er nu echt niet onderuit. Hij moest zijn reis annuleren. Jammer, jammer, want dat is een menneke met zoveel humor.

Maar echt triest is natuurlijk het verhaal van May, ze zit aan de chemo en ze mag niet van de dokter. De chemo vernietigd alle inentingen en vaccinaties en dan ga je onbeschermd op vakantie. Dus die moesten ook al hun vakantie annuleren. Het leven is keihard en zeker niet rechtvaardig.

Los van onze gezamenlijk week, heeft iedereen voor zich een eigen reis samengesteld. De een zit met schoolgaande kinderen, de ander heeft nog een werkgever die eisen stelt, dus zodoende. Lex en Nah hebben voor ons een resort afgehuurd waar we dus vanaf zeg maar 28 december bij elkaar komen.

Toen kwamen er nog een paar leuke omstandigheden om de hoek. Jan wordt 3 januari 50 en dat wil hij daar wel vieren en wij willen daar best wel een dag langer voor blijven.

Als klapper van de week hoorden we een paar weken voordat de reis begon, dat Nick (de zoon van Nah en dus voor ons de pleegzoon van Lex) met een Thaise schone wil gaan trouwen op 1 januari. Een hoop hectiek, want Nah was het er niet zo mee eens. Nah is een moslima en Nick is dus een moslim, maar die kwam met een Boeddhistische schone aanzetten. We weten allemaal: bij 2 geloven op 1 kussen, daar slaapt de duivel tussen. Nick zet het toch door, dus op 1 januari gaan we naar de moskee en daarna vieren we op het strand het huwelijk van Nick en Aoh.

Ik ben dus nog geen meter op vakantie en ik sta nu al te kicken!

Overzicht reisverslag Thailand (uiteraard kun je ook bladeren)

 1. Dag 01 Amsterdam - Bangkok
 2. Dag 02 Bangkokdetailkaart van Thailand
 3. Dag 03 Bangkok - River Kwai Jungle Rafts
 4. Dag 04 River Kwai Jungle Rafts - Kanchanaburi
 5. Dag 05 Kanchanaburi - Ayuthaya
 6. Dag 06 Ayuthaya - Chiang Mai
 7. Dag 07 Chiang Mai
 8. Dag 08 Chiang Mai 1e dag van de trekking
 9. Dag 09 Chiang Mai 2e dag van de trekking
 10. Dag 10 Chiang Mai 3e dag van de trekking
 11. Dag 11 Chiang Mai - Surat Thani
 12. Dag 12 Surat Thani - Racha Praba Lake
 13. Dag 13 Racha Praba Lake - Khao Sok National Park
 14. Dag 14 Khao Sok National Park
 15. Dag 15 Khao Sok National Park - Koh Samui
 16. Dag 16 Koh Samui
 17. Dag 17 Koh Samui
 18. Dag 18 Koh Samui 1e kerstdag
 19. Dag 19 Koh Samui 2e kerstdag
 20. Dag 20 Koh Samui
 21. Dag 21 Koh Samui - Bang Saphan
 22. Dag 22 Bang Saphan
 23. Dag 23 Bang Saphan
 24. Dag 24 Bang Saphan oudjaar
 25. Dag 25 Bang Saphan nieuwjaar
 26. Dag 26 Bang Saphan
 27. Dag 27 Bang Saphan
 28. Dag 28 Bang Saphan - Bangkok
 29. Dag 29 Bangkok
 30. Dag 30 Bangkok - Amsterdam

               © Annie’s Webdesign pijltje volgende pagina Volgende