Italië

kaart van Italië

Silvi is een klein plaatsje aan de Adriatische kust. Het ligt net boven de stad Pescara. Aan de andere kant op ongeveer dezelfde hoogte ligt Rome. Dit gebied lijkt heel toeristisch, maar campings blijken er niet veel te zijn.

Camping

Camping Europe Garden is een 4 sterren camping op een berg, wat een mooi uitzicht oplevert. Eigenlijk niet echt de eerste keus omdat je dan zo gebonden bent aan 1 locatie, maar er is niets anders. Gelukkig valt het allemaal reuze mee en zijn de voorzieningen goed.

Dagelijks rijdt er een bus naar het privé strand van de camping, waar volop gratis ligbedden en stoelen beschikbaar zijn. Ook zijn er toiletten en een restaurant, dus we komen niets te kort. De eerste 5 dagen van onze vakantie, brengen we hier dan ook grotendeels door met uitrusten, zonnen, lezen, puzzelen en zo. ’s Avonds eten we in het restaurant van de camping en de rest van de avond zitten we bij de tent wat na te genieten.


Gran Sasso National Park

uitzicht op bergdalFoto’s Gran Sasso

De belangrijkste reden om naar Silvi te gaan, is dat we willen gaan wandelen in het Gran Sasso National Park dat hier vlakbij ligt in het Apennijnen gebergte. Het is ongeveer een uur rijden. Het vinden van het Visiter Center is een hele tour, maar uiteindelijk lukt het toch. De man die achter de balie staat, spreekt geen engels, maar is wel van goede wil. Hij maakt een kopie van zijn eigen kaart van de omgeving voor ons en legt uit hoe we kunnen lopen: de rode en gele merktekens op de bomen volgen.

De wandeling loopt door het bos. Op zich niets mis mee, maar we zitten midden in de bergen en we kunnen ze niet eens zien. Je verwacht open stukken met uitzicht en zo, maar die hebben ze hier vergeten te maken. Leuk voor een dag, maar daar blijft het wel bij. We zijn nog maar net terug op de camping van ons uitstapje naar het Gran Sasso National Park, of het weer slaat helemaal om: regen, onweer en veel wind.

De hele volgende dag is het eigenlijk geen weer om buiten te komen, dus vermaken we ons in de tent met lezen en puzzelen en zo. ’s middags gaan we beneden in Silvi Marina wat eten om toch even weg te zijn. Daar is het niet druk en op het strand is al helemaal niemand te zien, zelfs geen wandelaars.

Silvi

De dag erna begint ook weer koud, maar het blijft nu bij buien i.p.v. constante regen. ’s middag klaart het op en gaan we eten in Silvi. Het eigenlijke dorp Silvi ligt nog een kilometer hoger op de berg dan de camping en het blijkt een heel leuk plaatsje te zijn. Op een terrasje buiten eten kan nu gelukkig weer.

Het trekt helemaal open en de temperatuur loopt langzaam op. Prima wandelweer, dus lopen we op het gemak via een omweg terug naar de camping. Cees heeft geen zin meer, maar ik loop ook nog even helemaal naar beneden naar het dorp Silvi Marina, een kilometer of 2 omlaag (en natuurlijk weer omhoog).

 

zonsondergang

Gelukkig wordt het weer weer normaal en we gaan nog lekker dag naar het strand. Het is wel de laatste dag, want dat wandelen was toch wel een serieus plan. We gaan morgenvroeg alles inpakken en vertrekken dan richting Zwitserland voor een paar dagen.

De laatste avond genieten we nog een keer van een spectaculaire zonsondergang, want dat moet gezegd, dat was elke avond erg de moeite waard.