Jamaica Dag 05 Ocho Rios

Vandaag is echt een rustdag. Uitslapen dus, hoewel daar niet zoveel van terecht komt door het tijdverschil. Het ontbijt vandaag ziet er niet zo aantrekkelijk uit, we willen graag wat lekkers. Gelukkig hebben ze ook een kaart met eieren met spek en pannenkoeken e.d. Dat klinkt al een stuk beter en het smaakt ook goed.

Het is bewolkt en op het strand gaan liggen heeft dus niet zo veel zin. We besluiten een eindje te gaan lopen. Op het strand aangekomen blijkt daar iets te doen te zijn. Er staan een aantal stoelen opgesteld en daar staan mensen te wachten op iets.

Als we dichterbij komen blijkt het om een bruiloft te gaan. Leuk, even kijken hoe dat gaat. De bruidegom staat met zijn gasten te wachten op wat komen gaat. De pastoor (of wat het in dit geval ook is) bereidt zich voor en dan komt de bruid aan.

Een paar kleine kinderen zijn helemaal in het wit gestoken, maar ze worden angstvallig uit het zand gehouden. Jammer, want dat was nog eens leuk geworden. Niet echt spectaculair verder, daarom lopen we maar verder.

We lopen wat rond in het dorp, gaan koffie drinken op ons vaste adres en eten wat bij Coco Brown in het winkelcentrum. Dan breekt de zon door en gaan we snel terug naar het hotel. In no time liggen we lekker op het strand te zonnen, lezen en genieten.

Er liggen 2 cruise schepen recht voor ons in de zee. Ze komen ‘s morgens rond een uur of 7 aan en blijven dan heel de dag aangemeerd liggen. Op elke boot is plaats voor 2.000 toeristen, voornamelijk Amerikanen. Om die van alle gemakken te voorzien is ook nog eens 2.000 man personeel aanwezig op elk schip. De toeristen gaan ‘s morgens aan land en zorgen voor de economie van Ocho Rios.

Heel de middag zie je mensen terugkomen over de aanlegsteiger. Tegen 4 uur vertrekken de schepen meestal weer, kan wel eens 3 uur zijn en soms 5, maar aan het einde van de middag zijn ze in elk geval weer weg. De meeste dagen dat wij hier zijn liggen er 2 van die grote jongens.

Voor de cruise schepen ligt nog een andere boot. Hij heet de Blue Angel en ziet er ietsje minder goed uit dan de grote schepen. Het is dus gewoon een roestbak. Hij ligt aan zijn anker te trekken en soms komt er even iemand met een bootje langs. Er gaan dan een paar mensen aan boord en even later vertrekken die weer. De boot ligt er heel de week en we verzinnen allerlei criminele verhalen rond het ding.

cruise botenFoto’s rest van de dag

Je kunt bootjes huren en in de zee te gaan snorkelen, maar daar hebben we geen zin in, we liggen hier goed. Af en toe komt er een catamaran voorbij, daarmee kun je een cruise maken om van de zonsondergang te genieten. Kunnen we hier op het strand ook en voor de drank hoeven we het ook niet te doen, hier hebben ze Rumpunch en Red Stripe.

Waar zullen we vandaag eens gaan eten? In het dorp zien we een chinees restaurant boven een winkel zitten. Het ziet er uit alsof hij open is, maar hij zou net zo goed ook dicht kunnen zijn. We lopen de trap op om te kijken en zien dat hij gewoon open is. Er zitten nog meer mensen binnen, dus het zal wel goed zijn. Het eten smaakt lekker, wat willen we nog meer.

Na het eten gaan we nog even op het terras van het hotel zitten, maar dat duurt niet lang. Tot morgen.