Jamaica Dag 08 Ocho Rios - Amsterdam

Onze laatste dag breekt aan en de zon staat hoog aan de hemel. Voor we daarvan kunnen gaan genieten, moeten we eerst nog een paar dingen doen. Je kunt natuurlijk niet thuis komen bij je kinderen zonder souvenirs, dus daar moeten we nog even achteraan. Voor ons is dat niet van toepassing, maar Marij en Johan ontkomen er niet aan.

Ze hebben gelukkig al wel ideetjes opgedaan deze week, dus het is meer een kwestie van gaan halen, dan dat we nog moeten gaan zoeken. In het winkelcentrum van het dorp slagen we vrij snel voor alle benodigde zaken. Het laatste item is een fraai foto album waar Marij de foto’s van deze vakantie in wil steken, een beetje in de zin van scrappen, een hobby van haar.

We hebben dan wel geen verplichtingen voor het thuisfront, maar dat wil nog niet zeggen dat we niets leuks voor onszelf kunnen kopen. Cees gaat nog even op zoek naar t-shirts van Red Stripe, ik koop er een paar van Margaritaville. Leuke opdruk en terwijl het de meeste mensen niets zegt, ik vind het merk ook leuk.

Na het winkelen gaan we nog een laatste keer koffie drinken op ’ons’ terras. Ze kennen ons daar ondertussen al, dus de koffie wordt snel geserveerd. Dan hebben we lang genoeg andere dingen gedaan, nu wordt het toch echt tijd voor het strand. De koffers zijn al gepakt en we checken uit. De koffers verdwijnen in het internethokje, die zien we straks wel weer terug.

Op het strand vermaken we ons met zonnen, zwemmen, lezen en al die andere dingen die je op een dagje strand doet. We komen de tijd hier goed mee door. We hebben nog één belangrijk ding te doen, maar dat kan ook prima op het strand. Op het toilet bij ons thuis hangen foto’s van allerlei landen waar wij geweest zijn. Op al die foto’s staan wij samen te poseren voor de zelfontspanner. Die hebben we vandaag niet nodig, maar die foto moet natuurlijk wel gemaakt worden. Een cruise schip op de achtergrond ligt voor de hand. Marij en Johan vinden het wel een goed idee en die hebben nu ook zo’n foto.

Halverwege de middag verdwijnt de zon weer regelmatig achter de wolken die op zijn komen zetten, dus verplaatsen we ons nog maar eens voor de laatste keer naar de bar voor een cocktail. De meeste hebben we ondertussen wel geproefd, de Rumpunch en Yellow Bird zijn favoriet. De mannen drinken nog een laatste Red Stripe.

Dan wordt het tijd om ons om te gaan kleden. Tegen 5 uur worden we met de bus opgehaald om naar het vliegveld in MoBay te gaan. Langzaam zien we iedereen verschijnen op het terras en al snel zijn we onderweg. We halen her en der nog meer mensen op, de meesten hiervan zaten op de heenweg ook in ons vliegtuig.

Op het vliegveld staan we bij de incheckbalie natuurlijk hopeloos in de verkeerde rij. Het duurt een eeuwigheid, maar het komt wel goed uiteindelijk. Shoppen gaat hier niet zo goed, maar we moeten wel wat eten. We vinden een Jamaicaans restaurant waar ze pizza’s verkopen en daar strijken we neer. Helaas is het eten heel slecht, veel te gekruid, gewoon niet lekker. Johan en Cees eten het dan ook niet op.

pizza eten op het vliegveldgroepsfoto op het vliegveld

Tijd om nog even geld te wisselen, want Jamaicaanse Dollars mag je niet uitvoeren. Het zou zomaar ook problemen kunnen geven in Nederland om er daar vanaf te komen, maar Euro’s hebben ze hier niet. Wisseltruc dan maar, Johan wisselt wat hij over heeft, wat wij over hebben en wat er nog in de pot zit om naar Amerikaanse Dollars. Ook niet ideaal, maar daar komen we nog wel van af.

Het instappen gaat snel en het vliegtuig zit lang niet vol. Zoals wij op de heenreis een tussenstop hadden in de Dominicaanse Republiek, zo hebben de mensen die daar geweest zijn nu een tussenstop in Jamaica. Ondertussen hebben zich hier al Duitse taferelen afgespeeld. Op alle lege stoelen liggen jassen, truien en dekens om de plaatsen te reserveren als ze vrij mochten blijven nadat iedereen ingecheckd is. Wij sturen met veel plezier en genoegen een aantal truien terug naar hun rechtmatige eigenaars. Die kijken heel teleurgesteld, maar dat moeten ze zelf weten.

De terugvlucht verloopt voorspoedig. We vliegen rond 21.00 uur en komen ’s middags rond 13.00 uur de volgende dag weer op Schiphol aan. Dat lijkt misschien extreem lang, maar er zit ook weer 6 uur tijdverschil in, dus dat valt mee. Echt slapen doe je niet in een vliegtuig, maar je kunt wel een aantal uren rusten en dat helpt je dan verder de dag weer wel door.

Op de parkeerplaats gaan Cees en Johan de auto zoeken, ze weten nog wel ongeveer waar ze die achtergelaten hebben en dan rijden we rustig naar huis. Geen files, gewoon doorrijden. In Gilze beginnen we toch wel een beetje honger te krijgen, dus rijden we nog even bij v.d. Valk aan om de pot leeg te maken en de magen te vullen.

Moe en voldaan keren wij allen huiswaarts………