Luxemburg Inleiding

Het is al weer een hele tijd geleden dat wij op vakantie waren, tijd om er nog even tussen uit te trekken voor de zomer echt voorbij is. De keuze is gevallen op het groothertogdom Luxemburg. De weersverwachting voor de komende dagen is bijzonder goed, dus dan hoef je niet zo ver weg.

Het noorden van Luxemburg ligt in de Ardennen. Hier ligt het plaatsje Vianden, tegen de Duitse grens aan. Dwars door Vianden loopt de rivier de Our.

Vianden is een van de mooiste plaatsen in Luxemburg midden in een bosrijk natuurgebied waar je volop kunt wandelen en fietsen. Dat fietsen is wel een uitdaging gezien de heuvelachtigheid.

kasteel in Vianden

Grote bekendheid heeft Vianden mede door de grote burcht van het Huis van Oranje Nassau, die voor het publiek te bezichtigen is.

Dat is echter niet het enige kasteel in luxemburg. Nee hoor, het lijkt wel of er op elke heuveltop een kasteel gebouwd is.

We vertrekken al op zondag, om de maandagochtendspits te vermijden. Deze eerste dag tellen we dus voor het gemak maar niet mee, omdat we laat in de middag aankomen.

Overzicht reisverslag luxemburg (uiteraard kun je ook bladeren)

  1. Dag 01 Kasteel Beaufort en boswandeling
  2. Dag 02 Kasteel Vianden en wandeling rond Vianden
  3. Dag 03 Wandeling naar Bivels
  4. Dag 04 Notenwandeling
  5. Dag 05 Kasteel Bourscheid

               © Annie’s Webdesign pijltje volgende pagina Volgende