Duitsland Inleiding

kaart Duitsland

Het is al weer eind september en het vakantie seizoen is bijna voorbij. Toch nog snel even er tussen uit voor de winter inzet. Duitsland is een land waar we al vaak geweest zijn, zowel op bestemmingen in het land zelf als op doorreis naar andere landen. Nooit eerder waren we echter in het gedeelte dat een tijdje bestaan heeft als de DDR. Tijd om daar eens verandering in te brengen.

De Duitse Democratische Republiek (DDR), vaak ook Oost-Duitsland genoemd, was een communistische staat in Europa. Ze bestond officieel van 7 oktober 1949 tot 3 oktober 1990. Toen werden de deelstaten op het gebied van de DDR opnieuw ingesteld en traden zij tot de Bondsrepubliek Duitsland toe, waardoor Duitsland weer herenigd werd. Vrees niet, meer geschiedenis ga je hier niet vinden.

We hebben de mogelijkheden doorgespit en dat heeft boekingen opgeleverd voor 2 hotels. Het 1e staat in Georgenthal in het Thringerwoud in de deelstaat Thüringen en het 2e staat in Leipzig in de deelstaat Saksen. In beiden verblijven we 3 nachten.

Overzicht reisverslag duitsland (uiteraard kun je ook bladeren)

  1. Dag 01 Gilze - Georgenthal
  2. Dag 02 Georgenthal
  3. Dag 03 Georgenthal
  4. Dag 04 Georgenthal - Leipzig
  5. Dag 05 Leipzig
  6. Dag 06 Leipzig
  7. Dag 07 Leipzig - Gilze

               © Annie’s Webdesign pijltje volgende pagina Volgende