Indonesië Dag 22 Singapore - Gilze

boardingpass

Vlucht SQ 324 vertrekt om 23.55 bij gate A13 in terminal 3. Het instappen verloopt soepel, helaas er zijn geen vrije plaatsen. Even op een paar stoelen gestrekt zal er niet bij zijn. Maar we gaan later vertrekken. De reden, je gelooft het toch niet, er is een leeslampje kapot. Niet dat lampje van ons natuurlijk, nee bij de piloot in de cockpit. Dat moet gemaakt worden. Weet je hoe lang dat indraaien van een nieuw lampje kost? Een half uur. Half 1 dus en we zijn er eens weg mee. De vlucht verloopt behoorlijk soepel. Hoewel, er is wel turbulentie en de bemanning moet zelfs gaan zitten, maar het valt allemaal wel mee. Ik kan af en toe toch een flink oogje dicht knijpen.

Die stoelen hebben tegenwoordig hoofdkussentjes die je min of meer vast kunt zetten. Dat scheelt een stuk, want anders hebĀ  je af en toe het idee dat je kop van je romp gescheiden wordt. Nog een paar spelletjes doen, maar de meeste tijd toch behoorlijk knikkebollen. Om kwart voor 7 staan we weer op Schiphol. Op naar de bagage dus en dat loopt allemaal lekker soepel. Joke en Herman komen even later ook weer de hoek om, zijn maar 5 minuten achter ons geland.

Zo, tijd voor afscheid. Dus handjes schudden en kussen geven. We hadden echt een leuk gezelschap, dus voor de laatste keer komen hier nog een keer onze fantastische reisgenoten, in willekeurige volgorde: Dick en Nellie, Herman en Joke, Arno en Conny en natuurlijk Tycho en Lisette. Nou jongelui, houdoe en bedankt. Wij hebben het geweldig naar ons zin gehad. Als we de vrienden van de douane gepasseerd zijn, staat Bart er om ons op te halen. Tegen 9 uur zijn we weer thuis, het zit er weer op, helaas. De volgende reis? Nog geen idee, dat komt wel, heus. Oké dan, terima kassi en aboeng.