Frankrijk Inleiding

naambord Tulle

Dit wordt een kastelenvakantie. Nieuw woord, staat waarschijnlijk nog niet in van Dale. Wat betekent dat dan precies, waar staan die kastelen en wat gaan we daar doen? Die kastelen staan allemaal in Frankrijk.

Het eerste kasteel dat we gaan bezoeken is het vakantiehuis van Jan en Adriënne, dat zijn vrienden van ons. Zij hebben ons en de rest van onze vriendenclub uitgenodigd om bij hen te komen logeren. Dat laten wij ons geen 2 keer zeggen, dus de plannen zijn zo gesmeed.

Wanneer? Rond hemelvaart. Waar? In Tulle, Zuid Frankrijk. Met wie? In totaal zijn we met 16 personen.

JanJan

AdriënneAdriënne

FransFrans

JoséJosé

LexLex

NahNah

MichelMichel

ConnyConny

ProPro

MarjoMarjo

AdAd

MarliesMarlies

DisDis

EllieEllie

CeesCees

AnnieAnnie

Maar wat is dat dan over een kasteel? Simpel, het huis heet: Le Château Les Brocs. Dit huis is ook te huur voor vakanties, maar deze week dus niet, dan zijn wij er al. Later, als Jan met pensioen gaat, gaan ze hier waarschijnlijk zelf wonen op de bovenverdieping, met een bed & breakfast beneden, maar dat duurt nog een paar jaar.

Zondag na hemelvaart vertrekken de meesten weer richting Nederland, maar dan gaan wij nog even een paar dagen fietsen in het Loiredal. Ze hebben daar heel veel kastelen en er zijn diverse fietsroutes die daar allemaal langs komen. We gaan ze niet allemaal bekijken, maar een aantal wel. Welke weten we nog niet, we zien het wel als we daar zijn.

kaart frankrijk

We hebben bij Kras een fietsvakantie geboekt, dat is handig omdat de hotels dan geregeld zijn en ze de koffers steeds naar het volgende hotel brengen. We beginnen in Bracieux, gaan dan naar Chenonceau en Amboise en eindigen weer in Bracieux op dag 5. Daarna rijden wij ook naar huis, zijn we mooi op tijd terug voor het Mollebosfist met Pinksteren.

Overzicht reisverslag Frankrijk (uiteraard kun je ook bladeren)

  1. Dag 01 Gilze - Orléans
  2. Dag 02 Orléans - Tulle
  3. Dag 03 Tulle
  4. Dag 04 Tulle
  5. Dag 05 Tulle
  6. Dag 06 Tulle - Bracieux
  7. Dag 07 Bracieux - Chenonceau
  8. Dag 08 Chenonceau - Amboise
  9. Dag 09 Amboise - Bracieux
  10. Dag 10 Bracieux - Gilze

               © Annie’s Webdesign pijltje volgende pagina Volgende