Frankrijk Dag 05 Tulle

Vanmorgen wordt er alleen brood en wijn gehaald door Ad en Lex, de eerste levensbehoeftes dus. We ontbijten op tijd, is ook betrekkelijk hoor, want we gaan naar de markt in Tulle en die duurt maar tot 12 uur. We rijden met 3 auto’s, Menno mag ook mee. Lex en Nah gaan een rondje in de omgeving rijden met de motor, dat zijn niet van die wandelaars.

groepFoto’s Markt en cache

We parkeren bij de markt en lopen er even over. Het is een kleine markt, niets bijzonders, maar het is voor de lokale bevolking een mogelijkheid om wat artikelen aan de man te brengen. We hebben het dan ook al snel gezien en lopen naar het centrum. Een prima gelegenheid om op het gemak winkels te kijken. De zon schijnt, de temperatuur is goed.

We komen weer langs de plaats waar we gisteren de 3e cache niet gevonden hebben. De hint was iets met de tekst ’take shelter’ en hier staat een oude Engelse telefooncel. Dat kan geen toeval zijn, Engelstalig in Frankrijk, dat zie je niet zo vaak. We zijn nu met nog meer mensen en na even zoeken vinden we de cache nu wel. Cees schrijft zijn naam en de datum in het logboek en we leggen het moment natuurlijk vast.

Tijd voor koffie op een terrasje, heerlijk in de zon. Dan gaan we verder naar het begin van de stadswandeling, Jan en Adriënne hebben een kaart met de route. Op het plein waar we gisteren even op het terras zaten staat de kathedraal, het binnenplaatsje is leuk aangekleed. Er liggen blijkbaar 3 pausen begraven hier.

Door een steegje lopen we naar boven en langs de andere kant weer naar beneden. Dat lijkt niet zinvol, maar het is wel een mooi stukje van de stad. Een eindje langs de rivier over weer een markt en de kermis en dan aan de overkant naar boven klimmen. Hier hebben we een behoorlijk uitzicht over de stad, hoewel er ook echt lelijke gebouwen staan. Tulle is niet echt een mooie stad, maar als je er een bijna een week in de buurt logeert, moet je het toch gezien hebben.

Op het gemak slenteren we terug naar de parkeergarage. Voor we daar aankomen, maken we nog een korte stop bij de bakker. We hebben de lunch gemist, maar een gebakje bij de koffie doet wonderen. Die koffie drinken we natuurlijk op het terras in de tent. We zitten nog maar net, als Lex en Nah ook aan komen rijden. Ze hebben geluk, wij hebben voor hen gebak mee gebracht.

De zon is een beetje weg nu, soms vallen er een spaar spetters. Iedereen gaat wat kaarten, lezen, foto’s maken, wat hij maar wil. Een paar van de mannen wandelen in de directe omgeving, de tuin, zeg maar. Er hoort behoorlijk wat grond bij het huis en Jan weet er van alles over te vertellen. De andere mannen moeten ook mee, hen ompraten duurt niet lang. Er is blijkbaar genoeg te zien, want ze blijven een paar uur weg.

Het meest spraak-makende onderwerp is wel een bruggetje dat een beetje in een slechte staat verkeert. Natuurlijk moet iedereen daar over heen lopen, avontuurlijk ingestelde types, die mannen.

De dames zitten ondertussen op het terras in de zon en aan de champagne. Die hebben ze gevonden in de keuken en dat lust Conny ook. Verder drinkt die geen alcohol, maar voor champagne maakt ze graag een uitzondering. Ook een 2e fles moet er aan geloven. Zwaar middagje dus.

Joel, de buurman houdt de tuin bij en heeft iets nodig om onkruid te bestrijden. Jan en Adriënne moeten dat mee gaan halen, nu. Dus niet, Adriënne gaat dat nu niet doen. Jan geeft zich gewonnen en gaat de autosleutels halen. Die Joel lijkt wel een klein kind, vraagt steeds om aandacht.

Rond 7 uur gaan we met 4 auto’s naar het Abalone restaurant in Tulle. Dat is een traditioneel Algerijns restaurant, waar boven een tafel voor ons gedekt staat. Eerder deze week moesten we al een keuze maken voor het hoofdgerecht, we konden kiezen uit kip of een vispotje.

diner

diner

Het voorgerecht is nog niet besteld, we kunnen kiezen uit 2 verschillende salades. Dat lijkt redelijk eenvoudig, maar voor we weten wat er in die salades zit, nou dat duurt even zeg maar.

De ene is iets met eend en de andere met ham en blauwe kaas. Het nagerecht is van alles wat. Het is niet duur, we betalen nog geen 24 euro de man en dat is inclusief drank.

Het heeft heel de avond geregend en niet zo’n beetje ook. Tegen 11 uur zijn we weer bij het huis. Sommigen gaan meteen naar bed, anderen willen nog koffie of wat anders. Natuurlijk moet er nog even nagekaart worden, maar het wordt niet laat, de meesten vertrekken morgen al bijtijds.