Frankrijk Dag 06 Tulle - Bracieux

Vertrekdag voor de meesten van ons. Dis en Ellie vertrekken als 1e, daarna Ad en Marlies met Nah en dan Frans en José. Ze zijn allemaal weg voor 7 uur. Het is zondag vandaag en morgen moet er weer gewoon gewerkt worden. Het is een kleine 900 km terug. Bovendien heeft bijna iedereen vorige week wel oponthoud gehad in Parijs, dus dat is een goede reden om op tijd te vertrekken.

De bedden afhalen en de kamers schoonmaken dan maar. Ook onze tassen staan klaar. De fietsen worden uit de schuur gehaald en op de fietsendrager gezet. We zijn er klaar voor.

Wij vertrekken na het ontbijt, tijd zat, het is geen mooi weer en wij hoeven niet zo ver vandaag. Pro en Marjo gaan ook na het ontbijt rijden, die rijden vandaag naar huis, maar ze hadden geen behoefte aan vroeg opstaan.

Michel, Conny en Lex gaan vandaag nog een tour maken. Het was de bedoeling om dat op de motor te doen, maar daar is het geen weer voor. Zij rijden met Jan en Adriënne mee naar een dam met stuwmeer. Morgen rijden ze op de motor naar huis, met een stopover in Troyes, bij Parijs. Jan en Adriënne gaan morgen in een ruk naar huis.

Wij rijden vandaag naar Bracieux, daar hebben we het eerste hotel op onze fietstocht door het Loiredal. Wij rijden weg om kwart over 10, uitgezwaaid door Jan, Adriënne, Michel, Conny en Lex. Het heeft heel de nacht en morgen geregend, maar nu is het droog. Het is maar 3 uur rijden, maar we maken nog een koffiestop en rijden het laatste stuk binnendoor. Regelmatig valt er een bui en het is veel drukker op de weg als vorige week.

Tegen 2 uur zijn we bij Hotel De La Bonnheure. Inchecken is zo gebeurd en dan gaan we kijken of we ergens iets kunnen eten. Dat valt tegen, alle restaurants zijn dicht, ze hebben siësta, koffie kan wel. Op 13 km afstand zit een Mac, dus daar kunnen we wel eten. In het hotel is geen wifi, dus kunnen we bij de Mac ook meteen even de email checken en het nieuws en zo.

Ook het weer heeft onze aandacht. Morgen regent het heel de dag, met de meeste regen tussen 11 en 2 uur. Daarna regent het nog steeds, maar wel een stuk minder. Vanaf dinsdag wordt het droog en warmer. We zullen zien of ze hier beter zijn in het voorspellen van het weer dan bij ons.

We rijden terug haar het hotel en dan gaan we wandelen in de omgeving. Het is nu droog en het is zonde om binnen te gaan zitten. Er is een parkje naast de kerk, daar kunnen we een stukje het bos in. Wandelschoenen vergeten aan te doen, dus ik moet effe snel terug naar het hotel, dat is gelukkig vlakbij. Als we bij een watervalletje komen moeten we omdraaien, privé terrein.

plattegrond BracieuxFoto's Omgeving Bracieux

In het bos staan bomen met maretakken er in. Wat zijn dat nou weer, zul je je misschien afvragen. Maretakken zijn parasieten die op bomen leven. Echter, waar het om gaat is het volgende: in de strips van Asterix en Obelix gebruikt de druïde Panoramix maretak als onderdeel van zijn geheime toverdrank voor onoverwinnelijkheid. Het is maar dat je het weet.

We komen terug in het centrum en lopen door tot een volgend pad dat we eerder al gezien hebben. Dat wordt een fietspad naar Chambord, een plaats in de buurt. We volgen het een tijdje, maar gaan dan terug, je moet dat wandelen ook niet meteen overdrijven. Bovendien komen we nog in Chambord deze week. Het begint te regenen, maar gelukkig hebben we onze paraplu’s bij. Ondanks dat het er al een hele tijd heel dreigend uit ziet, is de bui zo voorbij.

Terug in het dorp drinken we een pilsje op het terras waar we koffie gedronken hebben, verder lijkt er niets open. We gaan eten in het restaurantje op de hoek bij het hotel. Het is klein, maar wel gezellig en het eten is er erg lekker.

Nu nog even de fietsroute van morgen bestuderen, een spelletje doen op de iPad en lezen op de e-reader. Morgen gaat het actieve deel van de vakantie beginnen.