Slovenië Inleiding

kaart slovenie

We gaan naar een land waar we nog nooit eerder geweest zijn. Slovenië. Vroeger was het een deel van Joegoslavië, maar sinds 1999 is het onafhankelijk. Het land is klein, dichtbebost en bergachtig. De grens met Oostenrijk in het noorden wordt grotendeels gevormd door de bergkam van de Karawanken, met toppen boven de 2.000 meter, die deel uitmaken van de Alpen.

Bohinj is een gemeente gelegen in het Bohinj dal in het noordwesten van Slovenië. Het bestaat uit diverse dorpen, de belangrijkste plaats is Bohinj Jezero, bij het meer van Bohinj. Wij gaan naar het dorp Stara Fužina, dat ligt op 1,5 km van het meer.

In de folder staat het zo: ’Wandelreis in het schitterende Bohinj dal met het gelijknamige diepblauwe meer, aan de voet van de grijswitte Julische Alpen. Het dal is in het voorjaar een ware bloemenzee, met fraaie, natuurlijke bossen en bergweiden. Zeg nou zelf, wie wil daar nou niet naar toe?

Je ziet het, we gaan wandelen. Het gebied is bergachtig, maar dat schrikt ons niet af. Dat hebben we al wel vaker gedaan. We gaan 5 hele dagen wandelen, van SNP (het reisbureau) hebben we beschrijvingen van een aantal wandelingen gehad. De 2e dag staat er een wandeling gepland, waarbij je met een taxi een eind weg gebracht wordt, de bedoeling is dan dat je terugloopt. Verder ben je gewoon vrij om te doen wat je wilt.

Overzicht reisverslag Slovenië (uiteraard kun je ook bladeren)

vlag slovenie

Bohinj

  1. Dag 01 Gilze - Salzburg
  2. Dag 02 Salzburg - Stara Fužina
  3. Dag 03 Stara Fužina
  4. Dag 04 Stara Fužina
  5. Dag 05 Stara Fužina
  6. Dag 06 Stara Fužina
  7. Dag 07 Stara Fužina
  8. Dag 08 Stara Fužina - Gilze

               © Annie’s Webdesign pijltje volgende pagina Volgende