Tsjechië Inleiding

De reis gaat naar Tsjechië, met een korte tussenstop in Weimar in het oosten van Duitsland. Dat heeft als reden dat ik eerst nog de post rond moet brengen en dan is het te laat om nog 1.100 km te rijden voor het donker wordt.

Weimar ligt in Thüringen, daar zijn we al eerder geweest, maar nog niet in deze stad. We blijven daar 1 dag en dan rijden we door naar het Reuzengebergte in Tsjechië. Ook in Tsjechië zijn we al eerder geweest, vorig jaar met ons Marij en Johan.

Dat was meer een culturele rondreis, dit wordt wandelen in de bergen, een heel andere tak van sport dus. Er is wel een overeenkomst, het zou zo maar kunnen dat we nog wat geocaches gaan zoeken.

In het reuzengebergte slapen we in Strážné, een piepklein plaatsje aan de rand van het Krkonošský národní park (nationaal park). Hier wonen maar 193 mensen volgens Wiki, dus veel vertier zal er niet zijn.

In allebei de plaatsen hebben we een hotel geboekt via vakantieveilingen.nl. Dat is voor het eerst, maar wie weet bevalt het wel heel goed en is het voor herhaling vatbaar.

kaart Tsjechië

 

Overzicht reisverslag Tsjechië (uiteraard kun je ook bladeren)

  1. Dag 01 Gilze - Weimar
  2. Dag 02 Weimar
  3. Dag 03 Weimar - Strážné
  4. Dag 04 Strážné
  5. Dag 05 Strážné
  6. Dag 06 Strážné
  7. Dag 07 Strážné
  8. Dag 08 Strážné - Gilze

               © Annie’s Webdesign pijltje volgende pagina Volgende