Duitsland Dag 01 Gilze - Medebach

Cees en Annie aan de koffie

Marij en Johan aan de koffie

Het is 320 km van Gilze naar Medebach, we rijden samen in onze auto. De koffers passen er net in, we moeten best veel meenemen voor een paar dagen omdat het weer dat voorspeld is niet goed is. Truien en lange broeken dus. Om Half 10 vertrekken we, om half 12 is het tijd voor een korte pauze met koffie en een broodje. Soms regent het onderweg, maar gelukkig hebben we nergens files.

Aankomst in Medebach om half 2, maar we kunnen het terrein nog niet op met de auto. Ze hebben tegenwoordig wel auto checkin, waardoor je snel de sleutel hebt, maar om nu met koffers te gaan sjouwen, nee. We lopen dus naar de market dome, wat vroeger de plaza heette. Effe het terrein verkennen en een wrap eten op een terrasje.

Om 3 uur kunnen we naar het huisje, de bedden opdekken en de koffers parkeren. Boodschappen doen en effe in de zon zitten. Ondanks de lage temperatuur en de koude wind is het wel even lekker. Wandeling over het park naar de receptie om uit te zoeken hoe het zit met WiFi. Een half uur per dag gratis in de market dome, verder moet je er voor betalen, maar dat gaan we dus niet doen.

We wandelen het park af naar Medebach. In het centrum zoeken we een geocache bij een kapel, maar we missen de hint om de cache te vinden. Het begint wel hard te regenen, dus schuilen we in de kapeldeur. We kunnen de kapel niet in, er zit een hek voor.

Na de bui gaan we iets drinken in een klein cafeetje met een paar oude mannen. Die roepen in de keuken ’volk’ en oma komt tergend langzaam tevoorschijn. Ze is heel oud, echt heel oud dus, maar gaat wel bier tappen.

Wij denken dat ze dat niet kan, maar dat valt reuze mee. Waarschijnlijk heeft ze dit al 100 jaar gedaan, dus dan leer je dat niet meer af. Een van de mannen haalt beneden in de kelder een fles witte wijn, want dat kan ze echt niet, in elk geval niet vandaag.

Johan gaat de glazen halen, oma kan die zeker niet naar ons toe brengen. Tot onze verrassing pakt ze wel gewoon de 2 grote glazen bier met 1 hand op. De mannen helpen haar ook, hoewel ze ook al volop aan de schnaps zitten en ook niet makkelijk lopen.

Cees Johan en MarijFoto’s Avond

De fles wijn staat op tafel en een van de mannen legt uit dat we streepjes op de viltjes moeten zetten voor het afrekenen. € 1,20 per streepje, 2 voor een groot glas bier. De fles wijn kost € 10. Het is een leuk café, vooral dankzij oma, maar het stinkt wel een beetje naar antiek. We twijfelen er ook niet aan dat de oude kachel gewoon werkt ’s winters.

Bij een Italiaan onderweg naar huis gaan we een hapje eten. Het is lekker en daarna wandelen we op het gemak binnendoor terug naar het park. We zien hele mooie luchten van de zonsondergang door de vele wolken. In de market dome gaan we nog even gebruik maken van ons half uur WiFi. Verder is daar helemaal niets te beleven, dus terug naar het huisje voor een beetje tv kijken en puzzelen. Cees begint met het maken van een filmtrailer met oma in de hoofdrol.