Duitsland Dag 03 Medebach

Weer ontbijten met bacon, eitjes, broodjes en croissants. Het weer zou iets beter moeten worden, dus gaan we wandelen vandaag. Geocachen om precies te zijn. Er liggen er een heleboel in de buurt van ons vakantiedorp en Medebach. We beginnen bij een cache bij een riviertje, Hörnchen Hill, maar we staan aan de verkeerde kant van een riviertje en het ziet er niet naar uit dat we hier ergens over kunnen steken. Zowel linksom als rechtsom zal het een omweg van een paar kilometer zijn. We lopen richting Medebach en zo vinden we de toegangsweg aan de andere kant van het water.

Nu blijkt echter dat er een paar andere caches dichterbij liggen, dus gaan we die eerst doen. De eerste cache heet Schubert opus 32. Het is even zoeken welke pad we moeten volgen, er is een splitsing, maar de paden blijven bijna gelijk lopen. Al snel weten we dat we op het linkerpad bij het meer moeten zijn. Als we opgelet hadden, had de hint ’brugpeiler’ dat meteen duidelijk gemaakt. Nu vinden we hem al gelijk.

Daarna zoeken we Wetterfrosch. Dat is een weerstation midden in een weiland. We weten hier dat we een magneetje moeten zoeken, kan ook bijna niet anders, alles is van ijzer. Ook zo gevonden, net als Jan en Jolanda. Wie Jan en Jolanda zijn weten we niet, maar het lijkt er op dat ze dezelfde route volgen als wij, maar dan iets eerder.

We lopen nu de bebouwde kom van Medebach in en vinden de 3e cache vlakbij een supermarkt, onder een rots, deze heet Stonie. Er liggen een paar grote stenen waar je op kunt zitten, maar het zijn geen bankjes. Dat was de hint, dus zo moeilijk is dat niet.

De 4e geocache ligt aan de rand van Medebach. Bij het bord Welcome in Medebach waar je de stad binnen komt, ligt de cache aan de voet van een drager. Door die hint kun je hem bijna zo pakken. De volgende cache hebben we afgelopen maandag ook al gezocht, bij de Andreaskapel.

Ook nu vinden we hem niet, dat is redelijk frustrerend. We zoeken echt wel goed, maar zonder hint weten we ook niet goed waar we moeten beginnen. De wandeling van vanochtend was ongeveer 6 km lang.

aan de lunchFoto’s Middag

Het is ondertussen een uur of 1, tijd om te eten dus. Op het pleintje bij de kerk zit een leuk restaurantje, de soep smaakt heerlijk, want zo warm is het niet buiten. Het begint zachtjes te regenen, maar we gaan door, nu naar een elektriciteitshuisje.

Deze cache heet Viele Koche, maar wat de link is naar een elektriciteitshuis, geen idee. De cache zit in een pan verstopt onder een stuk hout, maar we hebben hem. Omdat het er naar uit ziet dat de regen eerder meer dan minder wordt, gaan we terug.

Onderweg zoeken we nog naar Das Rote Plus bij een paar klerencontainers van het rode kruis, maar hier vinden we niets. Nu gaan we langs de bekende weg terug, de wind is sterk, koud en het regent. Al met dus 5 geocaches gevonden vandaag. De wandeling van vanmiddag was ongeveer 4 km lang.

Wat drinken in de market dome, de entertainment wordt nu verzorgd door Orry en de kinderen met kids bingo. Een vermakelijke variant met plaatsjes in plaats van nummers. Na afloop stroomt het leeg en omdat er nu niets meer te beleven is gaan we terug naar het huisje tot het tijd wordt om te gaan eten.

We hadden al besloten dat we vandaag wee in Medebach zouden gaan eten, maar de lucht ziet helemaal zwart van de komende regenbuien. Het is dus wel iets verstandiger om dichter bij huis te eten. In de market dome dus, bij het grill restaurant. Lekker eten, wifi-en en nog wat drinken.

Vandaag is er een quiz avond, we doen mee voor spek en bonen omdat ze al begonnen waren voor wij er zaten. Om half 10 is het klaar en even later gaan we naar huis. Leuk, voetbal op tv....