Duitsland Dag 04 Medebach

Langzaam zou het weer beter moeten worden, maar keyword hier is langzaam. Er hangen veel grijze wolken, het is koud en het zal waarschijnlijk niet droog blijven, maar we gaan toch wandelen. Paraplu en regenjassen mee, dan gaat het misschien wel goed. Aan de andere kant van het park ligt een geocache met de naam Kuckucksuhle en die gaan we vandaag zoeken.

Als we net onderweg zijn zien we bordjes met namen van wandelingen en 1 daarvan is een rondwandeling met de naam Kuckuckuhle. Dat kan bijna geen toeval zijn, als we die route volgen moeten we bijna wel langs de cache komen. Voor de zekerheid maakt Johan een foto van de route, zodat we in elk geval niet kwijt lopen.

Dit is veel leuker wandelen dan gisteren, langs weilanden en bossen. Na een paar kilometer komen we bij de Kuckuckuhle, een bankje, met boomstronk en een klein kapelleke. Het kost even wat tijd, maar we vinden het na een paar minuten in de boomstronk. Daar moet op gedronken worden en daar is ook in voorzien.

Marij en Annie aan de borrelFoto’s Ochtend

We hebben maandag een flesje drank gekocht, speciaal voor zo’n gelegenheid en vanmorgen waren we ook zo slim om dat flesje in de tas te doen, dat waren we gisteren namelijk vergeten. We willen geen glas in de fototas, dus moeten de plastic eierdopjes dienst doen vandaag. Proost.

Verder met de wandeling, Cees denkt dat we straks weer langs de Hörnchen Hill komen. Voor die tijd echter, komen we langs een andere cache: der kleine stein. Cees en Johan verdwijnen een hele tijd in het bos, maar dan komen ze toch triomfantelijk terug, ze hebben hem gevonden.

We moeten een keuze maken: naar Medebach of naar het park. Het is hoog tijd om wat te eten en te drinken, want buiten dat flesje drank hebben we niets bij. Het wordt het park en op het terrasje in de market dome gaan we lunchen. Marij en Johan gaan terug naar het huisje, die hebben genoeg gelopen voor vandaag, de wandeling van vanochtend was ongeveer 9 km lang.

Wij gaan echter toch nog naar de cache zoeken die nu al 2 dagen rondspookt, Hörnchen Hill. Weer terug naar de andere kant van het riviertje. We lopen al even als we er echter komen dat we naar rechts moeten, maar er is geen pad. Een stukje terug dan maar en ja hoor, een klein paadje loopt naar boven.

We volgen dat pad helemaal naar de top van de heuvelrug en komen dan bij een uitzichtpunt met de naam Hasenkammer. Daar staat een klein hutje en naast de voordeur ligt de cache verborgen. We lopen nog een stukje door om te kijken of we daar omlaag kunnen, maar daar ziet het niet naar uit. Dezelfde weg terug dan maar. Totale wandeling 5,5 kilometer.

Beneden lopen we toch naar rechts, want we denken nu wel dat we ergens dat riviertje over kunnen steken en dat scheelt een heel stuk in tijd en kilometers. Ja hoor, daar is een klein bruggetje en we zijn zo weer terug op het park. Daar zijn we wel min of meer verdwaald, maar hoe ver kun je hier verkeerd lopen, toch?

Marij en Johan zijn uitgerust en we besluiten nog even te gaan zwemmen. Zo gezegd, zo gedaan, effe een uurtje spelen. Omdat we gisteren niet naar Medebach zijn gegaan om te eten, doen we dat vandaag. We gaan naar hetzelfde Italiaanse restaurant als afgelopen maandag, het was goed en ze hadden volop keuze op de kaart. Weer goed gegeten en verder de routine afwerken: WiFi-en en wat drinken in het huisje.