Duitsland Inleiding

We gaan naar Duitsland, ja alweer. Vorige maand waren we in het Sauerland met Marij en Johan, nu gaan we een fietsvakantie doen met ons tweeën. We gaan niet elke dag fietsen, maar een groot gedeelte van de reis zal toch wel in dat teken staan. De wandelschoenen gaan ook mee.

Wat hebben we gepland? De eerste stop is in Neustadt aan de Deutsche Weinstrasse. Daar blijven we 2 nachten, wat we daar precies gaan doen, verzinnen we ter plekke. Dat zal geen probleem zijn. We hebben een kamer geboekt bij het Ramada hotel in het centrum.

fietsen

Op de 3e dag rijden we verder door naar Pfronten, in het zuiden van Duitsland, tegen de Oostenrijkse grens aan. Hier hebben we een fietsvakantie geboekt van 7 nachten bij Vitál reizen. We logeren in hotel Kalkbrennerhof met Nederlandse eigenaren en daar gaan we elke dag een route fietsen.

We kunnen kiezen uit ’rustig fietsen door de prachtigste dalen’ of ’we zetten een tandje bij voor een sportievere fietsroute met zo hier en daar een klimmetje’. Soms worden we weggebracht en fietsen we terug naar het hotel, soms is het een rondje. We komen dus steeds terug in hetzelfde hotel.

Daarna gaan we weer naar het Sauerland, maar nu naar Marsberg. We logeren in hotel Stad Marsberg. Dat ligt ongeveer 40 km van Medebach, waar we vorige maand waren. Hier zijn dus weer andere dingen te doen en ook hier geldt dat we dat wel zien als het zover is. Misschien op de fiets, maar wandelen ligt meer voor de hand. Het Sauerland is namelijk ook helemaal niet vlak.

kaart Duitsland

Overzicht reisverslag Duitsland (uiteraard kun je ook bladeren)

 1. Dag 01 Gilze - Neustadt
 2. Dag 02 Neustadt
 3. Dag 03 Neustadt - Pfronten
 4. Dag 04 Pfronten
 5. Dag 05 Pfronten
 6. Dag 06 Pfronten
 7. Dag 07 Pfronten
 8. Dag 08 Pfronten
 9. Dag 09 Pfronten
 10. Dag 10 Pfronten - Marsberg
 11. Dag 11 Marsberg
 12. Dag 12 Marsberg
 13. Dag 13 Marsberg - Gilze

               © Annie’s Webdesignpijltje volgende pagina Volgende