Frankrijk Dag 02 Tulle

De jongelui zijn weg, geen idee wanneer ze vertrokken zijn, wij hebben er niets van gehoord. We staan echter paf als we ’s morgens wakker worden en om ons heen kijken. Overal is alles netjes opgeruimd. In alle kamers zijn de bedden afgehaald en er is gestofzuigd, de keuken is opgeruimd, alle spullen die overal her en der verspreid lagen zijn allemaal weg. Dat hebben ze knap gedaan en ook hier hebben wij niets van gehoord.

Wij gaan rustig aan beginnen vandaag, het is tenslotte zondag, rustdag. Eerst een bakske koffie buiten op het terras en dan komen we langzaam in beweging. Er ligt een berg was, dus eerst de machine maar eens aan het werk zetten. Adriënne gaat even naar de bakker en de winkel in Naves om brood te halen en een paar kleine dingen. Veel hebben we niet nodig, want de jeugd heeft van alles over gehouden aan eten en drinken.

Ik probeer wifi in de lucht te krijgen op mijn telefoon en laptop, maar dat lukt niet. Uiteindelijk komen we er achter dat er geen licht brandt op het internetmodem in de technische ruimte. Het lijkt er op dat het modem kapot is, we zullen dus een nieuw moeten halen in Tulle, maar daar zijn de winkels niet open op zondag. Bij Orange kun je het modem kosteloos laten vervangen, dat schijnt heel vaak nodig te zijn bij veel mensen. Dat wordt dus een klusje voor morgenvroeg.

Na het ontbijt beginnen we met het plaatsen van een hek, zodat Menno niet bij elk geluid steeds het bospad op schiet om de mensen de stuipen op het lijf te jagen. Het valt niet mee, de grond is erg hard en stenig en wij zijn niet zo sterk blijkbaar. Een half uurtje later staat het er toch. Als Menno wil kan hij er zo overheen springen of doorheen lopen, maar Adriënne zegt dat hij dat niet gaat doen, hij zal het niet eens proberen. We zullen zien.

Moby moet ook aan het werk. Dat is de stofzuiger voor het zwembad, die hoef je er alleen maar in te zetten en dan doet hij het werk. Handig dus. Wij plaatsen ondertussen ligstoelen op het terras en bij het zwembad en de hangstoeltjes komen ook tevoorschijn. We kunnen nu op diverse plaatsen van de zon gaan genieten, want het is strak blauw boven ons en heerlijk warm.

tent

We liggen nog maar net in de zon als Adriënne op het idee komt om het tentje voor Menno op te bouwen. Het is niet zozeer zijn tent, maar hij kan dan bij ons in de schaduw liggen. Het tentje blijkt afmetingen te hebben van 4,5 m bij 4,5 m, dus zo klein is dat nou ook weer niet.

Het duurt even, maar dan staat hij en het moet gezegd, het is een mooie tent en wij hebben hem netjes opgezet. De haringen zitten niet ver in de grond, maar ook hiervoor zijn wij kennelijk niet sterk genoeg. Dat mogen de mannen volgende week dus doen.

Dan moeten we toch echt wel even ongestoord een tijdje kunnen zonnen en ja hoor, geen afleidingen meer, heerlijk. Rond 4 uur liggen we in de schaduw bij het zwembad, dus gaan we verkassen naar het terras boven. Daar schijnt de zon nog wel, hoewel dat ook niet meer zo heel lang zal zijn.

Na een half uur of zo krijgen we bezoek. Herman de klusjesman komt even langs en we kletsen een tijdje onder het genot van een flesje bier. Als hij vertrokken is wordt het tijd om echt te borrelen, maar eerst gaan we nog even douchen. Op het terras met een karaf rosé en een bak nootjes, wie doen ons wat. Niemand dus, gewoon genieten van de stilte en lekker kletsen.

Dat houden we vol tot half 9 of zo, maar dan beginnen we toch wel wat honger te krijgen. We eten soep en brood met kaas. Simpel, maar meer hebben we niet nodig. Nog even lezen en dan hebben we het eigenlijk al wel weer gehad. Adriënne gaat de Menno nog even uitlaten en ik ga nog even aan dit verslag werken op mijn laptop en dan gaan we op tijd naar bed.