Frankrijk Dag 03 Tulle

We ontbijten binnen, want het is nog best fris buiten. Stokbrood en Franse kaas, wat anders. Vandaag moeten we eerst naar de Orange winkel in Tulle voor de kapotte livebox voor internet. Na het ontbijt vertrekken we, want dat schijnt een halve dag in beslag te nemen. We rijden een alternatieve route naar Tulle en dat is een hele mooie rustige weg, ook heel leuk om te wandelen.

De weg komt aan de andere kant de stad binnen, meteen midden in het centrum. Wij parkeren op de grote parkeerplaats een eindje verderop en wandelen dan door de winkelstraat naar de Orange winkel. Het klinkt simpel, je loopt de winkel in, vertelt wat het probleem is, zij lossen het probleem op en dan ga je weer weg. Dus niet.

Je meldt je bij de ingang bij een medewerker en die zet je dan op een lijst. Hij gaat je een sms sturen als je ongeveer aan de beurt bent, dan kun je iets anders gaan doen. Wij hebben geen mobieltjes bij, maar als we over een uurtje terugkomen zijn we wel ongeveer aan de beurt, zegt hij. Wij dus terug richting centrum, koffie drinken op een terrasje.

Als we na 3 kwartier terug zijn in de winkel, zijn er nog 2 mensen voor ons en er kunnen er nog 3 binnenkomen die ze net gesms’t hebben, dus hooguit 5 man voor ons. Wij wachten geduldig, die 3 mensen komen inderdaad ook nog binnen, dus het duurt even. Dan zijn er echter ineens allemaal mensen aan de beurt die na ons binnengekomen zijn en zich zelfs nog niet eens aangemeld hadden.

livebox

Dit gaat niet goed, dus wij gaan nog eens informeren. Op een of andere vreemde manier is onze naam niet meer op de lijst te vinden. Gelukkig zijn ze dan wel zo verstandig om ons toch te gaan helpen, wij zitten daar tenslotte al een hele tijd. De teststekkers gaan in het modem en geen lichtjes, kapot dus. Ja, dat wisten wij dus allang.

We krijgen een nieuw modem mee na wat administratie handelingen en het kost gelukkig niets. Ja, behalve veel tijd dus, want het is ondertussen al wel half 1 geweest en we waren al om 10 uur vertrokken. We gaan dus terug naar huis om het modem aan te sluiten, wat te eten en dan te gaan zonnen.

Dus niet, alweer. Het installeren vergt veel inspanning en gedoe en dan kunnen we wel internetten via een kabel in mijn laptop in het techniekhok, maar wifi doet het nog steeds niet. Het netwerk is goed, maar wat is het wachtwoord? We proberen van alles, maar het lukt niet. Dit is de korte versie, dit heeft zeker weer een uur of 2 gekost. Dan toch maar naar het zwembad, we hoeven niet perse te internetten, maar het moet wel gewoon werken.

Als we in de schaduw komen te zitten rond 4 uur, gaan we klusjes doen. 2 tafeltjes en 8 stoelen moeten een plaats krijgen. Een deel in de tent die we gisteren opgebouwd hebben, de rest op een redelijk vlak stukje grond achter bij het schuurtje, want daar schijnt de zon nog tot een uur of 7, 8 en het is daar heerlijk zitten.

borrelterras

Als we daar aan komen staan we voor een raadsel. Wie jat er nou een 100 jaar oud bankje? De jongens hebben vorige week het bankje hier naar toe verplaatst dat bij de rivier stond, maar nu is het weg. We zoeken een tijdje, maar het is er echt niet meer. Dan maar het nieuwe terrasje opbouwen.

Natuurlijk testen we dat goed uit en met een fles witte wijn en een bakje pinda’s. Het terras is goedgekeurd, voortaan gaan we hier borrelen aan het begin van de avond. We noemen het dan ook heel toepasselijk het borrelterras.

Tijd om iets te eten, we doen lekker makkelijk, er is nog wat soep over van gisteren en Adriënne maakt een maaltijdsalade met tonijn. Dan gaat er ineens van alles mis. Wifi was al geen succes en bij een van de tafeltjes was een schroef afgebroken. Nu gaan ook de slacentrifuge en de blikopener zo maar ineens kapot. Ook Adriënnes vingers zijn niet meer helemaal heel. Stoppen met klussen dus, we hadden de buitenlamp ook nog willen installeren, maar die moet heel blijven, dus dat doen we morgen (misschien).

We eten buiten op het terras. Koffie na en dan maar wachten tot het vuurwerk los barst op het terras. Morgen is het de 14e juli, misschien is er straks al wel vuurwerk te zien. Niet dus, wel een padje op het padje. Onder het genot van een cognacje blijven we lekker buiten zitten, sfeerverlichting aan en verder een beetje kletsen. Het is niet koud vanavond, dus het wordt wel half 12 voor we naar binnen gaan. Morgen weer verder.