Frankrijk Dag 04 Tulle

De eerste handeling vandaag is winkelen in het buurtwinkeltje in Naves. Het kan dan wel een nationale feestdag zijn, we moeten toch gewoon eten. We zijn nog maar net onderweg als het mysterie rond het verdwenen bankje wordt opgelost.

Boven aan de weg woont Joelle, die soms wat klusjes doet voor Jan en Adriënne. Daar staat het bankje nu voor het huis. Gisteren had hij bezoek hadden wij gezien, dus misschien konden ze anders niet buiten zitten. Mysterie is dus opgelost, maar het bankje is daarmee nog niet terug.

Het winkeltje is open en we verzamelen wat we nodig hebben, maar dat is niet veel. De jongens hebben vorige week veel te veel boodschappen gedaan en daar hebben wij nu het gemak van. We gaan ook nog even naar de bakker, maar die is wel dicht. Terug naar het winkeltje dus voor een brood en croissants, we zijn tenslotte in Frankrijk.

schoonmaken

Vandaag doen we geen klusjes, maar gaan we gewoon hard werken. We gaan het hele huis schoon maken, ik begin boven en Adriënne beneden. De jongens hebben wel opgeruimd en gestofzuigd, maar er is nog wel wat meer nodig, vooral dweilen. Rond 10 uur beginnen we aan de klus en als het ’s middags tegen 2 uur loopt zijn we klaar. We hebben 2 korte pauzes gehad, maar verder hebben we er echt werk van gemaakt. De komende weken hoeft er niet veel meer gedaan te worden binnen.

Als we klaar zijn verhuis ik van de grijze kamer naast de grote kamer op de bovenste verdieping naar de rode kamer, 1 verdieping lager. Dat is de kamer waar wij al 2 keer eerder gelogeerd hebben. Die is veel groter dan de grijze, maar heeft ook een eigen douche en dat is makkelijk.

Hoog tijd om te eten, we hebben nog salade in de koelkast en stokbrood met kruidenboter. Het is eenvoudig, maar wel lekker. Daarna moeten we met spoed naar het zwembad. Het luchtbed in het water en dobberen maar. Zonnen doen we natuurlijk ook, tot de zon achter de bomen verdwijnt rond 4 uur. Heerlijk, dit hebben we echt verdiend.

borrel

Adriënne gaat het eten voor straks alvast klaar zetten, pasta met een soort van tomatensaus en ik doe nog een poging om wifi werkend te krijgen. Even wat zoeken op forums en dan moet het toch zoals ik gisteren dacht, je moet alleen de oude gebruikersnaam met het oude wachtwoord gebruiken en niets nieuws verzinnen. Kortom: het werkt nu.

Als we allebei klaar zijn verhuizen we met een fles rosé naar het borrelterras waar we lekker tot bijna 8 uur in de zon zitten. Menno gaat ook weer mee, die is echt wel bang dat er iets gebeurd zonder dat hij er bij is. Hij verveelt zich en gaat hagedisjes plagen.

Terug op het hoofdterras zitten we eerst nog een tijd te kletsen en we eten pas tegen een uur of 10. Het is nog heerlijk, we hebben zelfs de vesten niet nodig. Op het vuurwerk moeten we wel lang wachten, sterker nog, we zitten er nog op te wachten. We horen wel af en toe wat knallen en andere geluiden, maar er valt niets te zien. Dan maar naar bed.