Frankrijk Dag 05 Tulle

Geen klusjes vandaag en ook geen werk. We hebben een rustdag en die begint met ontbijt op het terras boven. De zon schijnt al weer volop, de lucht is strak blauw en het is al vroeg warm. Stokbrood met kaas, jus erbij en koffie natuurlijk ook.

bloembakken NavesFoto's Naar David

We gaan na het ontbijt langs bij David in Le Lonzac, een dorp op een half uurtje rijden. David heeft deze winter een paar keer een bezoek gebracht aan het huis om te voorkomen dat er vorstschade zou ontstaan en met daar nog voor betaald worden.

We rijden door Naves en stoppen daar even om een klein rondje te lopen. Ik ben er al wel eerder geweest, maar heb er nog nooit even rustig rond gekeken. Na een minuut of 10 gaan we verder en zijn dan precies op de afgesproken tijd bij David.

Hij is Engelsman, dus dat praat wel makkelijk. Hij heeft koffie en van alles en nog wat te vertellen. Het is gezellig en een uurtje later vertrekken we weer. We rijden niet meteen terug, maar bezoeken een dorp waar we net langs gekomen zijn.

Seilhac is een klein plaatsje, maar het ziet er leuk uit. We parkeren bij de kerk en nemen er meteen een kijkje binnen, niet spectaculair. Menno mag nu ook uit de auto en dan eerst een grand café au lait op een terras, kunnen we ook meteen effe naar de wc.

Het is loeidruk op de kruising voor het terras, we snappen er niets van. Er wonen hooguit 500 mensen in dit dorp, hebben wij bedacht en die hebben wij in dat half uurtje gewoon allemaal voorbij zien komen.

We gaan een rondje lopen en dat is wel heel leuk, het plaatsje is mooi aangekleed met veel bloembakken en dat ziet er gewoon gezellig uit. We zijn wel snel rond en gaan terug naar de kerk waar de auto staat. Meestal staat de kerk in het centrum van zo’n dorp, maar hier staat hij aan de rand.

Vervolgens rijden we naar het Lac de Bournazel, iets wat David daarstraks even genoemd heeft. Het is vlakbij en hier gaan we wandelen. Het is een groot meer, we gaan proberen om rond te lopen, meestal kan dat wel. We volgen de oever en komen dan bij een strandtentje waar zwemvesten e.d. hangen te wachten op klanten. In het water staan springschansen en een auto, misschien voor het waterskien, hoewel er geen boten zijn. Er hangt een kabel naar de overkant, maar wat daar de bedoeling van is, is ons een raadsel.

lunchFoto's Lac de Bournazel

We volgen het pad de bocht om en zien dan dat het meer een grillige vorm heeft en daardoor groter is dan het lijkt. Er zijn ook steigertjes gebouwd, hoewel er dus niet gevaren mag worden. Je kunt er waarschijnlijk wel goed zitten om te vissen. We blijven de oever volgen tot we weer in de buurt komen van het strandje waar we begonnen zijn, maar dan moeten we het bos in.

Dat duurt echter niet lang, we kunnen niet verder. Het is er erg drassig en we hebben sandalen aan, dus dat gaat niets worden. Omdraaien en heel de weg terug, er zit niets anders op. Op zich is het ook niet zo erg, het is heerlijk weer, de zon schijnt volop en het is een graad of 35. Menno heeft het wel een beetje warm, maar die kan steeds even het water in.

Nu zien we wat de bedoeling is van de kabel over het meer. Het is een soort van waterskien, maar dan hang je dus aan de kabel en kun je links en rechts over de schansen springen. Er zijn nu wat mensen bezig en de een lukt het beter dan de ander. Wel leuk om te zien, we kunnen het mooi volgen, omdat we weer terug lopen naar het strandtentje waar de mensen allemaal staan.

Nog iets verder is het zwemstrandje, maar daar lopen we aan voorbij. Ons doel is het restaurantje aan de andere kant, dat is waar David het over had, dus daar gaan we even wat eten. Een kaasplankje met een heerlijk koel glas bier erbij. Heerlijk, genieten met volle teugen. Dat hebben we wel verdiend naar onze wandeling van ruim 2 uur.

Dan wordt het tijd om naar huis te gaan. Dat hoeft natuurlijk niet, maar we hebben het hier gezien. We hebben al een hele leuke dag gehad en gaan die voortzetten bij het zwembad en op het terras. Natuurlijk verhuizen we ook weer naar het borrelterras met een paar flesjes bier in de koelbox. Handig dat de jongens die vergeten hebben mee te nemen. Menno gaat weer mee, maar die gaat nu meteen in de schaduw liggen en die gelooft het allemaal wel.

Rond half 8 gaat Adriënne de oven aanzetten, we eten hetzelfde als gisteren, maar dan nu uit de oven met geraspte kaas, die ligt er nog meer dan genoeg. Meloen en koffie na, heerlijk genieten op het terras. Tegen 10 uur wordt het frisser, maar dat is alleen gevoelsmatig. Volgens mijn telefoon is het nog 28 graden, maar we hebben natuurlijk wel heel de dag in de zon gelopen en gezeten. Dat was het eigenlijk wel voor vandaag.