Frankrijk Dag 07 Tulle

De laatste dag alleen vandaag. De laatste voorbereidingen moeten getroffen worden voor het aankomen van de andere gasten. Het zijn eigenlijk maar 2 dingen, maar dat zijn wel grote. Na het ontbijt gaan we naar Tulle om boodschappen te doen en daarna gaat Adriënne het eten maken voor morgen, een culinair voorgerecht en lasagne.

Maar eerst die boodschappen dus. Bij Leclerk hebben ze waarschijnlijk alles wat we nodig hebben, ook een paar huishoudelijke dingen die Adriënne nodig heeft voor het huis, zoals de strandlakens, slacentrifuge en blikopener. We nemen 2 karren mee, die zullen we wel nodig hebben. We hebben een lijstje, maar gaan ook gewoon alle vakken langs, dan is de kans het kleinst dat we iets vergeten en weer terug moeten.

We vinden alles op 1 ding na. In de koelkast ligt kruidenboter die de jongeren voor ons hebben laten liggen, maar hoe zijn ze daar aan gekomen? Hoe goed we ook zoeken, ook op onlogische plaatsen, we kunnen het niet vinden. Uiteindelijk leggen we ons er maar bij neer en gaan afrekenen. Als alles gescand is kan het net in 1 winkelwagen, wel een grote, maar het kan er in. Als we klaar zijn met opruimen is het al half 1. Geen zwaar werk, maar wel tijdrovend.

Adriënne begint aan het eten. Ondertussen ga ik bij het achterterras opruimen. Er ligt veel op hopen gewaaid oud blad en het nodigt zo niet uit om er te gaan zitten. Gisteren is hier het onkruid al uitgetrokken, dus als ik klaar ben met harken en de trap vegen, ziet het er al veel beter uit.

achterterras

Tijd voor een korte pauze. We hebben lekkere kaasbroodjes meegebracht in de winkel, dus die mogen nu in de oven. Dat ze lekker zijn weten we al, lagen ook in de koelkast toen de jongens vertrokken waren.

Dan begin ik aan de voorkant van het huis. Hier staat ook nog volop ontkruid, vooral paardenbloemen die lastig los te trekken zijn en er liggen veel losse blaadjes en takjes e.d. Een hele klus en als ik halverwege ben roepen al mijn spieren dat het genoeg geweest is. Nog even de was ophangen en dan ga ik op het boventerras zitten. Een half uurtje later is Adriënne ook klaar, het was toch wel wat meer werk als ze verwacht had.

Al met al hebben we vandaag gewoon geen tijd gehad voor het zwembad, dat halen wel morgen echter weer wel in. We hoeven niet te koken vanavond, er is nog salade over van gisteren, dus tegen half 6 gaan we lekker in de zon zitten op het borrelterras. Koelbox en chips mee, heerlijk genieten dus.

Om half 8 weer terug naar het boventerras, we blijven op en neer lopen tussen de terrasjes. Niet erg overigens. We eten op het gemak en drinken nog een bakske koffie met een borreltje en genieten van de vogeltjes en de rondspringende padjes. Voor we het weten is het al weer tijd om naar boven te gaan. Waarschijnlijk de laatste dag dat we daar rustig gezeten hebben. Tot morgen.