Frankrijk Dag 09 Tulle

Als we wakker worden is het zwaar bewolkt en het miezert een beetje. Dat hebben we heel de week nog niet gehad. Gelukkig is het niet koud. De eerste mannen beginnen om 7 uur al in de tuin te werken, de rest gaat meehelpen als ze beneden komen. Omdat het warm wordt willen ze ’s morgens op tijd beginnen met werken, zodat ze op tijd kunnen stoppen. Ze hebben allemaal hun eigen taken, is al een paar zo, dus ze kunnen allemaal meteen aan de slag.

Rond 9 uur houden ze een korte Koffiepauze en Adriënne en ik rijden daarna naar de bakker in Naves. De bakker ziet ons graag komen, we zijn goede klanten. Als we terug zijn nemen we de tijd voor het ontbijt buiten op het terras. Heerlijk gewoon. De mannen gaan daarna weer aan het werk, ze hebben er zin in. Gelukkig is het weer opgeklaard, hoewel het nog wel bewolkt is, wordt het snel warm.

Tegen 12 uur stoppen de mannen met het werk in de tuin. Het is niet klaar, maar dat gaat toch nooit gebeuren, het is gewoon te warm en we willen ook wat andere dingen doen, vakantie dingen zeg maar. Na het douchen gaan we met 2 auto’s een uitstapje maken. We gaan een bezoek brengen aan Beaulieu Sur Dordogne. Het is een dorpje aan de rivier de Dordogne op een half uur rijden.

DordogneFoto's Beaulieu Sur Dordogne

Bij het parkeerterrein is een terras, maar we denken dat het leuker is om aan de rivier een terrasje te zoeken. We lopen wat rond door het stadje wat er leuk uit ziet. Effe in de kerk kijken en daarna komen via een steegje per ongeluk op een camping. Omdraaien dus en een ander steegje proberen. Even later komen we toch bij de rivier. We lopen de brug over naar de andere kant, daar moet een restaurant zitten.

Dat zal er ook wel zitten, maar dat is nog een heel stuk verder lopen en daar willen we niet helemaal naar toe lopen. De mannen hebben vanmorgen gewerkt en dat voelen ze, ze zijn tenslotte ook geen 20 meer. We lopen dus terug naar het centrum en gaan zitten op het terras waar we eerder ook al langs kwamen. Even wat drinken en daarna was het plan om naar een ander dorp in de buurt te gaan. De meesten willen echter gewoon terug naar het huis, dus dat gaan we doen.

Nog even langs de winkel in Naves, want Nah heeft rijst nodig voor het eten vanavond, maar die winkel is onverwacht toch dicht terwijl hij open zou moeten zijn. Dan maar schipperen, i.p.v. rijst even we mihoen, een beetje rijst en stokbrood bij de saté. Zo ver is het echter nog lang niet. Eerst moeten we natuurlijk borrelen en een deel van de groep moet nog even een middag slaapje doen.

Nah gaat aan het avondeten beginnen. Ze krijgt wat hulp in de keuken bij het snijden van de groenten e.d. maar dan verhuist de actie naar buiten. De mannen leggen de saté op de barbecue als die goed op temperatuur is en Nah gaat de mihoen wokken en alle andere dingen afwerken. Menno bekijkt het vanaf een afstandje en wacht zijn kans af.

Die komt niet. Het eten komt gewoon op tafel te staan en we vallen met z’n allen aan, want iedereen heeft honger, we hebben na het ontbijt niets meer op. Het is weer heerlijk, Nah kan geweldig goed koken. Nog een toetje na en koffie natuurlijk. Voor de cognac zijn vandaag minder liefhebbers te vinden. Gisteren was iedereen erg moe van de reis en de gemiste nachtrust, dus dat heeft een beetje pijn gedaan.

Morgen willen de mannen weer om 7 uur beginnen met het werk in de tuin. Het wordt dus niet laat op het terras, hoewel het nog steeds heerlijk buiten zitten is. Heel langzaam koelt het een beetje af en iedereen gaat op tijd naar bed.