Frankrijk Dag 10 Tulle

De wekker zetten om in de tuin te gaan werken, veel gekker moet het niet worden. Om 7 uur hoor ik wat gestommel op de trap en ja hoor, ze gaan meteen beginnen. Ik had verwacht dat ze het wel wat rustiger aan zouden doen dit jaar, maar vooralsnog is daar niets van te merken. Van 7 tot 12 en tenslotte net zo lang als van 10 tot 3.

CeesFoto's Overdag

Adriënne en ik gaan weer naar de bakker en dekken de tafel als we terugkomen. Heerlijk genieten van een uitgebreid ontbijt op het boventerras. Michel gaat weer met de knipper aan de slag, Lex en Pro gaan verder met de muur, Jan en Cees gaan bosmaaieren. Ze vermaken zich allemaal prima en er wordt veel werk verzet. Jan en Michel moeten nog even een boodschap doen, maar daarna gaan ze er weer vol tegen aan.

Tussen 12 en 1 houden ze er mee op, niet allemaal tegelijk, sommigen kunnen het toch niet laten om iets af te werken. Lex en Nah rijden naar Tulle om boodschappen te doen en wij dekken de tafel weer om te lunchen. Allemaal in een heel relaxed tempo. Na de lunch wordt er wat gerust, opgeruimd en Jan en Pro moeten nog even naar de winkel. Ze nemen Marjo mee, is die er ook lekker even uit. Ik doe vandaag niet veel meer dan wat foto’s maken op het terrein, puzzelen en lezen. Echt een rustdag zeg maar.

Aan het einde van de middag komen uiteraard de biertjes en snacks weer op tafel en is nog steeds voldoende gesprekstof om ons niet te vervelen. De mannen willen de tour luisteren op het terras, maar dat is lastig. Wifi doet het wel goed nu, maar internet valt toch steeds weg. In het techniekhok gaat het echter over het algemeen wel goed. Hoe dat komt, geen idee. Het huis heeft wel hele dikke muren en deuren, misschien heeft dat er ook iets mee te maken.

Wie kookt er vandaag? Nah natuurlijk. Ze krijgt er wel hulp bij, maar zij bepaalt wat we eten en hoe dat gemaakt wordt. Gelukkig is ze er erg goed in. Kipshoarma wordt het vandaag. De shoarma wordt in de wok op de barbecue gemaakt omdat de wind het vlammetje van de wokbrander uitwaait. De barbecue moet toch aan voor de broodjes, dus het is nog efficiënt ook. Grote bakken sla erbij, pepers, komkommer, tomaten en natuurlijk allerlei sausjes, de meesten zijn voor ons zelfs nieuw maar ook heel lekker.

terrasFoto's Avond

Hoe ze het doet is een raadsel, maar als we uitgegeten zijn heeft iedereen ruim voldoende gehad, maar is alles toch netjes op, er wordt bijna niets weggegooid.

Met vereende krachten wordt er opgeruimd en dat gaat heel snel, iedereen neemt wat mee naar de keuken en een paar minuten later zitten aan het toetje. Dat toetje wordt weer gevolgd door koffie met cognac voor de liefhebbers, de rest drinkt water, cola of tapt een wijntje aan de bar.

De bar is de rand van het terras, daar staan de wijndozen gezellig bij elkaar, omdat de tafel anders meteen zo vol staat. De dozen die we gekocht hadden vorige week zijn een groot succes, Lex heeft er vandaag weer een paar mee gebracht. We zitten lang buiten vandaag, wel tot half 11 en dan gaat iedereen naar boven.