Frankrijk Dag 15 Tulle - Gilze

De wekkers gaan om half 5. Het plan was om samen te vertrekken, maar Michel, Lex en Nah staan om 10 voor 5 al helemaal klaar en die gaan gelijk rijden. Pro, Marjo en wij vertrekken om 10 over 5, maar we halen ze wel in onderweg. Jan en Adriënne zwaaien iedereen uit en gaan dan terug naar bed, zij blijven nog een week. Menno snapt er niet veel van, midden in de nacht al dat op en meer geloop.

Het eerste uur rijden we nog in het donker, maar dan wordt het snel licht. Het is bewolkt, maar wel op een mooie manier. Af en toe valt er een drupje regen, maar pas in de buurt van Parijs wordt de bewolking dikker en gaat het steeds harder waaien. Het regent dan ook al wat vaker. We stoppen iets voor Parijs om te tanken, plassen en eten te halen. Dat eten we in de auto op.

In Parijs hebben we nauwelijks oponthoud, ongelofelijk, we kunnen gewoon door rijden. Na Parijs hebben we contact met de anderen, die hadden ook geen oponthoud. Zij gaan dadelijk een stop maken om te ontbijten. Wij zitten vlak achter hen en we besluiten om ook te stoppen, hoewel wij al gegeten hebben, koffie gaat er altijd wel in.

We rijden achter elkaar aan en als we bij de grens met België komen gaat het steeds meer regenen. In Nederland is in het noorden code rood afgegeven, voor het zuiden code oranje. In België kennen ze dat systeem niet, maar het is hier ook stormachtig, het blijft hard regenen en waaien tot we in Baarle Nassau zijn.

In Baarle Nassau hevelen we onze spullen over naar onze eigen auto en nemen afscheid van Pro en Marjo. De anderen zijn naar Turnhout gereden, daar staat hun auto. Ze zijn vorige week met Jan naar Tulle gereden en reden nu in de auto van Adriënne terug. Zo werkt dat dus goed voor iedereen, met zo weinig mogelijk auto’s.

Jan brengt volgende week de aanhanger en alle achtergebleven spullen mee terug. 1 van onze tassen is achtergebleven i.v.m. het ruimte gebrek in de kofferbak van Pro, maar wat daar in zit hebben we volgende week toch niet nodig. Verder staan er in elk geval nog een koelbox van Lex en schoenen van Michel, die zijn ze vergeten.

We rijden het laatste stukje naar huis. Het was weer een heel gezellige vakantie met heel de groep. Ook de eerste week met Adriënne was bijzonder geslaagd. Als we thuis zijn krijgen we nog een presentje in de vorm van een pakketje lokale producten uit Tulle. Bedankt Jan en Adriënne voor de gastvrijheid waar we steeds weer van mogen genieten. Tot de volgende keer?