Frankrijk Dag 01 Gilze - Tulle

Het vertrek staat gepland voor half 11 op zondag avond. Dat heeft te maken met de Corona maatregelen, die worden versoepeld in België en Frankrijk met ingang van morgen. De inhoud van die versoepelingen in Frankrijk wordt zondagavond bekend gemaakt. Dit zijn de Corona maatregelen die voor ons belangrijk zijn op het moment van ons vertrek.

Covid 19 Corona

Nederland:
- Reizen naar het buitenland mag alleen als het echt noodzakelijk is als de code van het land oranje is. Als je terugkomt van z’n land moet je 2 weken in quarantaine. België en Frankrijk zijn nu code oranje.
- Je mag maximaal met 2 personen in de auto zitten als die niet van hetzelfde gezin zijn.

België:
- Je mag met meerdere mensen samen zijn, ook als die niet van hetzelfde gezin zijn, zowel thuis als in de auto, maximaal 10 personen. Dat heet een bubbel.
- De grenzen voor buitenlanders zijn in principe nog gesloten.

Frankrijk:
- Je mag met meerdere mensen samen zijn in een vakantiehuis, ook als ze geen gezin vormen. Er is geen limiet voor het aantal personen. Officieel heet het hier niet zo, maar wij noemen dat ook een bubbel.
- Je mag met meerdere mensen in de auto zitten, maar je moet wel mondkapjes dragen.
- De grenzen voor buitenlanders zijn in principe nog gesloten.

Wij verzamelen samen met Michel bij Jan en Adriënne in Turnhout en bespreken daar hoe we het gaan doen. Rijden we samen met 5 personen in de auto van Jan, of rijden we met 3 auto’s achter elkaar?

In de persconferentie van president Macron is niets gezegd over dit onderwerp, wel zijn de grenzen nu open voor vakantiegangers. We besluiten om samen te rijden en we zorgen dat we mondkapjes binnen handbereik hebben.

De reis verloopt voorspoedig. We stoppen een paar keer voor koffie en het strekken van de benen. De parkeerplaatsen zijn compleet uitgestorven. De uitgebreide versoepelingen gaan op maandag in, maar het land moet duidelijk nog op gang komen. Onze chauffeurs wisselen ook een beetje van plaats.

Het is extreem stil op de weg, zelfs in Parijs kunnen we constant de maximum snelheid aanhouden, hoewel de kwaliteit van de weg soms wel wat te wensen over laat. Normaal merk je dat niet zo, omdat je meestal langzaam rijdt op deze stukken. We rijden er een uur of 10 op, dat is normaal.