Frankrijk Dag 04 Tulle

Op de wildcamera op het pad staat een vos die het beeld uit loopt en even later loopt hij nog een keer de andere kant op. Het blijft wel een beetje irritant dat de camera 5 seconden wacht met opnemen, hij zou eigenlijk meteen moeten beginnen als er iets in beeld komt.

Wat er verder op de camera op het pad staat is wel leuk, er staat een martertje voor de lens te springen. Dat is leuk, want die hebben we hier nog niet eerder gezien. Hij loopt snel weg, maar misschien komt hij morgen terug voor een wat langer bezoek.

Op de wildcamera naast het huis zien we wat er heeft zitten poepen. Het is de huiskat. Wat opvalt aan die kat, is dat hij groter is dan een normale huis tuin en keuken kat. Binnenkort hebben we weer internet, dan gaan we eens opzoeken wat voor kat het precies is. We zijn er ondertussen wel van overtuigd dat het hier gaat om een soort wilde kat of een boskat of zo iets. Vanaf vandaag, we zien die kat al een paar jaar op onze camera’s, noemen we hem boskat.

Die kat hebben we nu al zo vaak gezien, dat we de camera gaan verhangen. Bij het klein huisje staat het gras mega hoog en het lijkt er op alsof er iets doorheen gelopen heeft. Wij worstelen ons een weg naar het huisje en hangen de camera aan de regenpijp met zicht op het pad dat uit het bos komt. Spannend.

grasmaaier

Het is een regenachtige dag vandaag dus gaan de mannen shoppen. Niet gewoon boodschappen doen, nee ze gaan kijken naar een nieuwe grasmaaimachine en een betonmolen. De grasmaaier gaat zo vaak kapot dat het gewoon niet leuk meer is. Hij staat nu ook weer bij de reparateur. Herman heeft voor wij kwamen geprobeerd het gras het maaien, maar hij was snel klaar, de machine heeft het weer begeven.

Een nieuwe grasmaaier vinden ze zo, het zou best vreemd geweest zijn als dat niet zou lukken. Jan wil een nieuwe, een die ook wat meer vermogen heeft. Ze kopen hem nog niet, Jan wil de prijs nog wat omlaag zien te krijgen. Ook wil hij een poging doen om de oude maaier in te ruilen, maar de handelaar wil daar niet aan, hij kan er niets mee.

De betonmolen is nodig voor de mannen die binnenkort aan de muur willen gaan werken. Die zijn er nog niet, maar ze komen wel. Die betonmolen is wel een dingetje, die kunnen ze geen vinden. Dan maar zakken cement halen, daar hebben ze een vast adres voor. Ook halen ze de oude grasmaaier op bij de reparateur, want hij is gemaakt.

Het poetswerk boven is zo goed als klaar, maar dan is er nog de beneden verdieping. Die gaan we dus vandaag doen. Het is wel leuk zo’n groot huis, maar het duurt even voor je het helemaal schoon gemaakt hebt. Beneden is het gelukkig iets minder hard nodig en omdat we het nu samen doen, gaat het wel snel. Rond de middag zijn we er klaar mee, genoeg gewerkt, tijd voor een beetje ontspanning.

Het is nog te koud om buiten te zitten, maar vanaf morgen zou dat beter moeten worden. We gaan bij het zwembad kijken en zie daar, dat is al zo goed als klaar. Moby heeft de wanden en de vloer schoon gemaakt. Het water is helder. De ph-waarde is goed, nog wat chloor blokken er in en dan is het wachten op de zon.

Cees maakt vandaag penne al forno, bijzonder lekker weer. Na het eten gaan de mannen kijken hoe de nieuwe tent opgezet moet worden. Als we vanaf morgen buiten willen gaan zitten om te eten, dan moet die nieuwe tent er wel staan. Michel heeft de handleiding, Jan en Cees hebben de handjes om te helpen en ze denken dat het in no time gepiept is. Wij moeten wel komen kijken en de camera’s mee brengen. Bekijk hier de filmpjes.

Zo gezegd, zo gedaan, het is echt heel makkelijk om hem op te zetten en ook om hem weer af te breken in het najaar. Poten uittrekken, zeil er over, poten omhoog zetten, flappen aanritsen en poten vastzetten. Simpel en snel, in een half uurtje is het klaar. Ze zetten ook meteen de tafel en stoelen in de tent, kunnen we meteen de tent even testen. Hij is waterdicht, dat blijkt als het later gaat regenen.