Frankrijk Dag 05 Tulle

Het was druk op het pad vannacht. Op de camera hebben we flmpjes van een vos, de boskat en het martertje is terug gekomen. Bekijk hier de filmpjes. Op de andere camera staat niets, we laten hem nog een nacht hangen.

Cees gaat bosmaaien en Michel gaat snoeien, natuurlijk gaan ze dat doen, ze doen dat altijd. Vandaag komt Herman langs, leuk om hem weer te zien. Hij weet wel een goed adres voor het kopen van een betonmolen, dus gaat Jan met hem mee. Warempel, als ze terug komen hebben ze een mooie oranje exemplaar bij.

Jan en Herman gaan beginnen met het plaatsen van een hek op de muur die ze vorig jaar gerepareerd hebben achter het huis. Het is een mooi plekje om te zitten, vooral ’s morgens vroeg is het daar al lekker in de zon, maar als je over het randje kukkelt, is het best een flinke val.

Adriënne en ik doen nog wat prul dingetjes binnen, maar dan is het wel genoeg. We gaan lekker buiten zitten in de tent. Het weer wordt langzaam aan steeds beter, dus dat is wel lekker. Het internet zou vandaag gemaakt zijn, maar dat is dus niet het geval. Aan het einde van de middag ga ik weer bellen met Orange.

Ik krijg nu iemand anders aan de telefoon, een Française die gelukkig goed Engels spreekt. Ze had mijn telefoontje al verwacht, want ze moet een afspraak met me maken. Het Probleem is nog niet opgelost, daarvoor moet er iemand ter plaatse komen. Hij komt morgen tussen 1 en 6 uur.

We borrelen buiten, maar het is toch te koud om buiten te eten. We eten vandaag schnitzels (de mannen) en visjes (de vrouwen) met gebakken aardappeltjes op verzoek van Jan. Cees maakt het zoals gebruikelijk, het is zijn laatste dag als kok.

Rond een uur of 9 komen er mensen de keuken in gestommeld met tassen, koffers en kratten. Lex en Nah zijn gearriveerd. Die zijn vandaag rond de middag vertrokken en hebben de afstand van bijna 900 km snel afgelegd. Lex zal wel iets te hard gereden hebben, anders kan het helemaal niet.

AdrienneFoto’s Avond

Terwijl zij zich installeren zet Jan op ons aandringen de warmtepomp van het zwembad aan. Het water moet nog op temperatuur komen en het ziet er naar uit dat we over een paar dagen zwemweer krijgen.

Ondertussen gaan Adriënne en ik stukjes spek bij de camera’s op het pad leggen. Het idee hierachter is niet om ze te voeren, maar om er voor te zorgen dat ze voor de camera blijven staan. Als ze wat lopen te snuffelen is het voor ons al goed. We binden het spek dus goed vast, anders zijn ze er zo mee weg en dan heeft het geen zin.

Dan wordt het hoog tijd voor de onthulling van de verrassing voor Lex. De mannen hebben de nieuwe betonmolen voor hem ingepakt. Lex gaat aan de muur werken waar hij vorig jaar aan begonnen is. Zaterdag komen Pro en Frans ook nog en dan gaat Pro mee helpen bij de muur. Voor Frans hebben we andere klusjes bedacht, genoeg om hem 6 weken bezig te houden…