Frankrijk Dag 06 Tulle

Het martertje wordt een vaste bezoeker, hij loopt weer voor onze camera te paraderen. Hij blijft nu wat langer rond snuffelen, dat zien wij graag. Op de andere camera staat niets. We besluiten hem bij de andere camera in de buurt te plaatsen, omdat we daar altijd de meeste dieren zien.

We zetten hem aan de overkant van het pad en richten hem op zelfde plek als de andere, maar we filmen nu dus vanuit een andere hoek. Wij zijn benieuwd hoe dat bevalt. Het spek is er allemaal nog, dat moet misschien eerste nog wat versterven voor het interessant wordt om te eten.

fotograafFoto’s Overdag

Na het ontbijt vertrekken alle mannen naar de muur waar Lex aan gaat werken. Iedereen helpt met de voorbereidingen. Gras maaien zodat iedereen er goed bij kan. Planken neer leggen om afval op te vangen, stenen verzamelen om de gaten te vullen. Cement zakken aanvoeren en natuurlijk cement draaien. Dan kan het eigenlijke werk beginnen.

’s Middags wordt het hek op de muur afgemaakt waar ze gisteren aan begonnen waren. En Cees loopt zoals gebruikelijk met de bosmaaier rond. Zo is iedereen lekker heel de dag bezig.

Adriƫnne en Jan gaan de nieuwe grasmaaier betalen, zodat hij vanmiddag afgeleverd kan worden. Dat klinkt eenvoudiger dan het is. Ze zijn namelijk vergeten de limiet van de betaalpas te verhogen, dus dat pinnen zit effe tegen. Normaal thuis heb je dat in no time geregeld, maar nu hangt Adriƫnne een uur aan de telefoon met de bank. Uiteindelijk lukt het dan toch en gaan ze weer terug naar de winkel. Het apparaat wordt nog even na gekeken en dan komen ze hem morgenmiddag afleveren.

Die monteur van Orange voor het internet? Nou, die is er dus nog niet. Aan het einde van de middag ga ik weer bellen, maar helaas de helpdesk medewerkers zijn al naar huis. Hij kan nog wel komen, maar niemand verwacht dat nog. Maandag weer bellen dus.

Lex en Nah zorgen vanaf nu voor het avondeten, vandaag spaghetti. Voor het eerst deze vakantie eten we buiten en we blijven nog een tijdje hangen. Omdat het windstil is, koelt het niet hard af.