Frankrijk Dag 07 Tulle

Het martertje is weer te zien op camera 1, hij komt elke nacht even kijken. Ook de boskat is er weer, hij snuffelt een tijdje en begint dan van het spek te eten. Hij blijft dus mooi voor de camera zitten, precies zoals wij dat gepland hadden. Hij blijft nog even hangen, maar is duidelijk niet alleen. Hij hoort iets vlakbij. Hij loopt weg, maar dan loopt er ineens een das door het beeld. Die blijft niet snuffelen, dat is wel jammer. Dan loopt er nog een dier over het pad, maar we kunnen niet zien wat het is. Het is iets met korte pootjes en een donkere vacht, ik denk dat het de das is, die naar huis gaat. We zullen het nooit zeker weten. Bekijk hier de filmpjes.

De wildcamera’s hebben niet hetzelfde opgenomen, wat wij dus wel verwacht hadden. Op de tweede camera staat niets, maar dat is tegen verwachting in. Dat is dus geen goede locatie, we hangen hem nu aan dezelfde kant als de andere camera, maar aan een andere boom. Weer wel op hetzelfde punt gericht, maar nu dus weer uit een andere hoek.

Na het ontbijt gaan Michel en Jan cement halen en Nah en Adriƫnne gaan naar de markt om vis te kopen. Ik heb geen zin om mee te gaan, dus blijf ik thuis. Terwijl Lex aan de muur begint haalt Cees de grasmaaimachine uit de garage, maar hij is gauw klaar.

Als hij een rondje gedaan heeft bij het zwembad houdt de machine er mee op. Zou het gras toch te hoog gestaan hebben? De tractor rijdt nog wel, maar maait niet meer, terug naar de garage dus. Technisch als onze mannen zijn, constateren ze dat de v-snaar kapot is. Snel een berichtje naar Jan zodat ze een nieuwe v-snaar mee kunnen brengen.

Cees begint de grote tafel van het huis, waar hij ’s winters staat, naar het zwembad te rollen. Dat is niet echt handig alleen, dus help ik hem daarmee. Als hij op zijn plek staat, besluit ik om het terras helemaal op te bouwen. Een paar stoelen rond de tafel en een paar ligstoelen er bij. Cees haalt de voet van de parasol met de kruiwagen, die is niet te tillen. De parasol erin en dan lijkt het al ergens op.

Dan het zwembad nog. Moby mag er uit, die is klaar met zijn werk. De trapjes halen, 1 trapje aan de buitenkant en natuurlijk ook het trapje aan de binnenkant. Handig dat Cees in de buurt is voor het vastzetten van die dingen. Nog wat losse dingen opruimen en dan zijn we er al bijna klaar voor.

terrasFoto’s Terrasjes

Terwijl Cees nu verder gaat met de bosmaaier, ga ik verder met terrasjes bouwen. Het boventerras is al bijna klaar, alleen nog een paar ligstoelen er bij zetten. We hebben nog meer terrasjes. Achter het huis hebben we een vast terrasje, waar je ’s morgens lekker in de zon kunt zitten. In de hoek, met perfect uitzicht op de waterval staat nog een klein terrasje voor 2 personen, heel romantisch.

Voor de voordeur is een vast terrasje, maar achter het hek boven bij de waterval staat een betonnen bankje. Tafeltje en stoelen er bij en weer is er een terrasje klaar. Bij het klein huisje is ondertussen gemaaid, dus ook daar het tafeltje en de stoelen uit de berging, dat is terras nummer 7. Hier kun je in de zomer tot een uur of 8 lekker in de zon zitten, als alle andere terrasjes in de schaduw van de bomen liggen.

Aan het einde van de middag gaan de mannen Proberen om de v-snaar van de grasmaaier te vervangen. Niet gehinderd door kennis van zaken of een handleiding beginnen ze er aan. Om er bij te kunnen zetten ze het apparaat met de voorwielen in de aanhanger. Het is vooral veel kijken en wijzen wat ze doen.

grasmaaierFoto’s Middag

Dit klusje wordt onderbroken door de aankomst van Pro en Frans. Die hebben ook een voorspoedige en vlotte reis achter de rug, wellicht ook iets te hard gereden.

Even de koffers naar de kamer brengen en dan aanschuiven aan de borreltafel. We zijn nu compleet, met 9 personen. Nu we er wat handigere mannen bij hebben, gaat het vervangen van v-snaar weer verder en warempel, hij zit er op!

De grasmaaier gaat meteen naar de garage en de aanhanger naar de parkeerplaats, want er moet ruimte gemaakt worden voor de levering van de nieuwe grasmaaier. Die komt rond 6 uur. De mannen staan er naar te gapen alsof ze nog nooit zo’n ding gezien hebben. De man die hem brengt legt uit hoe hij werkt, in het Frans natuurlijk, maar iedereen lijkt het wel te begrijpen. Hij is wat groter dan de vorige en hij ziet er goed uit, leuke kleur ook.

Ondertussen zijn Nah en Lex al volop bezig met de voorbereidingen voor het eten van vanavond. Ze staan vaak uren in de keuken voor het snijden van groente en zo. Als alles voorbereid is gaat Nah wokken. Dat doet ze meestal buiten en iedereen wordt er naar toe getrokken om te kijken. Het is wat fris buiten, dus we eten binnen vandaag. Het is weer heerlijk.