Frankrijk Dag 09 Tulle

Prio 1 na het ontbijt is bellen met Orange. Ik ga op het terras bij het klein huisje zitten, daar heb je met een beetje geluk genoeg telefoonbereik om wat langer te bellen. Er zijn wachtenden voor mij, maar de wachttijd bedraagt waarschijnlijk minder dan 8 minuten. Ik luister dus geduldig naar een muziekje. Gelukkig is het niet zo’n muziekje dat je nog verder over de zeik helpt.

Ik vraag waar de technicus blijft die vrijdag zou komen en zij weet mij te vertellen dat er niemand ingepland staat en dat ik nog niet eerder gebeld heb. Het is echt iemand die helemaal geen zin heeft om haar werk goed te doen vandaag, ze wil alleen dat ik zo snel mogelijk ophang. Dat gaat dus niet gebeuren.

Als ze dat door krijgt, gaat ze toch maar een technicus regelen. Hij komt morgen tussen 8 en 1 uur, eerder kan echt niet. Ik vraag een bevestiging via email en dat doen ze eigenlijk nooit, maar ik dring net zo lang aan dat het toch gebeurt. Ik krijg via de email een link waarmee ik in ons dossier kan kijken. Er staat een monteur gepland voor morgen tussen 8 en 1 uur.

Het was druk vannacht bij de camera’s. De boskat heeft zich vannacht vol gegeten met het spek dat we voor de camera’s gelegd hadden. Leuk dat hij zo voor de camera blijft lopen. Ook is er een das geweest, die is langs 2 kanten gefilmd. De genetkat, een soort marter, is voorbij gewandeld en heeft nog even staat snuffelen aan een camera. Leuk dat het zo druk was, we raken er niet over uitgepraat. De mannen willen de filmpjes ook graag zien, nou dat mag hoor. Wil je ze ook zien, bekijk ze hier.

De mannen gaan weer aan het werk. Cees en Michel beginnen langs de rivier en daarna gaat Cees verder op het veldje voor het huis. Jan houdt zich bezig met de oprit en de weg tussen de garage en het pad, overal waar auto’s langs kunnen zeg maar de rijwegen. Lex en Pro werken aan de muur.

Frans begint aan het hek bij de trap naast het torentje. Hier zou je normaal niet naar beneden kunnen vallen, omdat je niets te zoeken hebt op dit stukje grond, maar voor de zekerheid zetten we er toch een hekje. Dat duurt een paar dagen, want de cement moet drogen voor hij weer verder kan.

Nu ze toch met hekjes bezig zijn, wordt bij de brug ook nog een stuk vervangen. Hier stond gaas en dat was ver versleten. Nu staat er ook weer gaas, maar het ziet er wel een heel stuk steviger uit. Niet makkelijk om hier een paal in de grond te slaan, dat kost meer tijd dan de rest van het werk.

zwembadterrasFoto’s Overdag

En wat doen Adriƫnne en ik dan? Nou, wij gaan het zwembad testen. Strandlakens uit de kast, smeren en de luchtbedden opblazen. We hebben ook iets nieuws, luchtkussens. Je moet ze in de wind houden zodat er lucht in komt en dan snel dicht maken. Dat klinkt wel leuk, maar hoe doe je dat als het niet waait?

Wat we ook proberen het lukt dus niet, Adriƫnne probeert het zelfs langs de rivier, waar nog een zuchtje wind staat. We geven het op voor nu en gaan zwemmen. Heerlijk, het water is 29 graden en wij vinden het zalig om na een paar baantjes lekker te dobberen op het water. Laat die mannen maar werken.

De mannen worden kennelijk toch aangestoken door het plezier dat wij hebben, want even later verschijnen er een paar in zwembroek. Het terras bij het zwembad is vandaag borrelterras, het is daar iets frisser dan onder het tentzeil op het boventerras. Het koelt wel wat af ’s avonds dus eten we binnen.

Dat is wel iets bijzonders vandaag. Lex en Nah hebben kabeljauw gekocht voor de vislasagne, samen met zalm en garnalen. Die vis wordt bij LeClerc gepresenteerd alsof hij in gemalen ijs gekoeld wordt, maar schijn bedriegt, het is geen ijs maar pekel. Nah had vanmiddag al wel gemerkt dat de vis heel zout is en als Cees dat hoort, herkent hij het meteen van zijn eigen ervaring vorig jaar. Dat die vis gepekeld is, is geen probleem als het je weet. Je moet hem namelijk een hele tijd in het water leggen.

Nu zit hij dus in de lasagne en dat wordt spannend. Nah zou voor mij bami maken, omdat ik geen garnalen lust, nu maakt ze voor de zekerheid maar wat meer en dat is achteraf maar goed ook. Cees heeft een zoutarm dieet, dus die schakelt meteen over.

Er zijn er nog meer die het echt niet lekker vinden, dus het is wel fijn dat er een alternatief is. De rest vist de kabeljauw eruit en eet de rest ’gewoon’ op. Voor de koffie gaan we naar buiten en daar blijven we nog een tijdje borrelen.