Frankrijk Dag 11 Tulle

Hetzelfde ritueel als gisteren, de wekker zetten, want de monteur komt! Op de camera’s hebben we vandaag een heel mooi filmpje van een das. Hij blijft mooi even staan voor de lens. Wij zijn hier weer helemaal blij mee en gaan het snel aan de mannen laten zien. We hebben ook nog een 2e filmpje, maar dat is wel heel vreemd. Er staat geen beestje op en ook geen auto wat soms wel eens gebeurt. Wij zien een lichtje bewegen op het pad.

Als we een paar keer goed gekeken hebben, komen wij tot deze conclusie: er loopt iemand met een zaklamp op het pad om 3 uur ’s nachts. Zo gauw als hij het rode lampje van onze camera ziet, dat gaat branden als er ’s nachts wat wordt opgenomen, draait hij om en is weg. Wij denken dat we wellicht ergens een inbraak hebben voorkomen. De filmpjes.

Lex en Pro zijn echt vroeg begonnen vandaag, Jan was er ook al op tijd bij om ze te helpen. Na het ontbijt nog een klein stukje en dan is het toch echt te heet daar. Cees gaat verder maaien op het veldje voor het huis.

hekje zettenFoto’s Overdag

Nog 1 hekje dan. Naast het huis is een stukje gras waarlangs je het bos in kunt, maar bij de waterval kun je ook nog omlaag vallen als je niet uitkijkt. In principe hoor je daar zeker niet zo dicht langs de kant te lopen, maar toch... In de garage staat nog een rol gaas, dus gaan Michel, Frans en Jan aan het werk. Na een paar uurtjes staat hier ook een mooi hekwerk.

Lex, Nah en Pro gaan weer boodschappen doen en rijden meteen even langs de winkel van Orange in Tulle. Helaas, die kunnen ook niets doen aan ons probleem met internet. Ze krijgen wel een apparaatje mee dat het G3 telefoonsignaal omzet naar WIFI, misschien hebben we daar wat aan.

Als dat niet zo is mogen we het binnen 2 weken terug brengen, als het wel werkt en we willen het houden, dan wordt het toegevoegd aan het abonnement. Ook koopt Pro een telefoonkaartje met een Frans nummer, wellicht helpt het. Hij heeft ook nog naar Orange gebeld, maar komt er ook niet verder. Het blijft wachten op de monteur.

Deze middag kabbelt gewoon een beetje door. De mannen lopen wat klusjes te doen, wij zitten bij of liggen in het zwembad, gewoon een dagje vakantie vieren in Frankrijk dus. Die monteur, die is er dus nog steeds niet! Pro heeft het Franse nummer nog doorgegeven aan Orange, misschien komt er dan eindelijk eens iemand, maar tot op heden werkt dat dus ook niet.

Als we zitten te borrelen wordt het nieuwe apparaatje uitgeprobeerd, hij moest eerst opgeladen worden. Het wordt op verschillende plaatsen neer gelegd, maar het probleem zit hem hier dus in het reguliere telefoonsignaal. Dat is slecht, af en toe heb je heel even verbinding. Het apparaatje kan het signaal wel omzetten, maar zonder signaal heb je dus nog niets. We zijn het allemaal eens, dit helpt ook niet.

Lekker buiten eten (kipshoarma en friet) en bijkletsen. Ook dat is vakantie vieren.