Frankrijk Dag 12 Tulle

Lex en Pro beginnen weer om 6 uur aan de muur te werken en Jan komt weer helpen. Omdat de monteur een uur voor hij komt moet bellen, moet er iemand bereikbaar zijn op het Franse nummer. Omdat we hier zo’n slecht bereik hebben, gaat Pro vanaf 7 uur boven op de weg in zijn auto zitten wachten tot er iemand belt. Dat kan dus tot 1 uur duren, als er uberhaupt al iemand gaat bellen.

Op de camera hebben we iets niets vandaag, dat valt wel een beetje tegen. Als we zitten te ontbijten, rond half 10, wordt er aan de deur gebeld. De monteur is gearriveerd! Er is niet gebeld naar het Franse nummer, dus dit is waarschijnlijk de monteur die mij dinsdag al beloofd was. Pro wordt gewaarschuwd, hij kan nog net aanschuiven bij het ontbijt.

De monteur weet al binnen 2 minuten te vertellen dat hij het probleem niet kan oplossen. Kijk, daar heb je wat aan. Hij heeft het signaal gemeten toen hij hier naar toe kwam en 60 meter terug had hij signaal en bij het huis niets. Het zit dus op de lijn. Oh wat een verrassing, zie dag 03 van dit verslag.

Hij gaat bellen en zorgen dat er iemand komt om de lijn te repareren. Hij heeft het Franse nummer weer nodig, God weet waarom, maar hij krijgt het. De monteur die nu moet komen komt niet uit de regio en heeft aanwijzingen nodig om het juiste adres te vinden.

Geen probleem, aan het begin van pad, de oude spoorweg die langs het huis loopt dus, gaan onze mannen een bord neer zetten met de naam en een grote pijl. Als je hier niet bekend bent, zie je de ingang van het pad nauwelijks liggen. Zo moet hij er wel kunnen komen. Hij gaat niet eerst bellen, dat hebben ze nu onderhand wel begrepen.

wegwijzer

wegwijzer

 

Wat ik nog steeds niet begrijp is wat die man van het kabelbedrijf vorige week dinsdag kwam doen. Ondanks alle gijzelplannen die al een paar dagen besproken zijn, mag deze monteur toch vertrekken.

De mannen gaan aan het werk, het is klusjesdag vandaag. Een steen vast metselen hier, een beetje onkruidvergif spuiten daar. Er worden allemaal kleine dingen gedaan, ze zijn lekker bezig.

Het is een stralend mooie warme dag en Adriƫnne en ik zijn al op tijd bij het zwembad. De mannen stoppen al op tijd met werken en er wordt wat rond gelopen over het terrein en door het bos.

Het lijkt er op dat ze ook komen zwemmen, maar dat plan verandert echter al snel, ze gaan een terrasje pakken in Tulle. Eindelijk rust, ze zijn allemaal weg.

auto

Om een uur of 4 komt er een auto over het pad aangereden, met oranje zwaailichten aan. De monteur is er! De man spreekt alleen Frans en wij maar een heel klein beetje, maar het is genoeg. Hij meet eerst de aansluiting bij het modem door, dan het apparaatje bij de dakgoot buiten. Hij vertelt ons dat hij weg gaat, maar hij komt zeker terug. Hij heeft ladders op het dak van zijn auto die hij nodig heeft bij de palen op het pad en wij snappen dat natuurlijk meteen.

Hij klimt in een paar palen op het pad en bij 1 ervan is hij een hele tijd bezig. Ondertussen komen de mannen terug van hun uitje, tenminste Jan komt terug. De anderen komen wat later te voet, die zijn even bij een meertje langs de weg gaan kijken.

De monteur heeft een uurtje werk, hij heeft een stuk kabel vervangen en dan moet er bij het modem nog wat gedaan worden. Ik kijk met hem mee en hij legt uit wat hij aan het doen is. Ik versta hem natuurlijk niet, maar ik herken een paar worden en de installatie procedure, omdat ik die zelf ook een aantal keer geprobeerd had vorige week.

Als hij klaar is moeten we nog een half uurtje wachten, er worden nog wat dingen in de achtergrond verwerkt, maar dan is alles weer optimaal. Hartstikke fijn, het is gemaakt. Voor ons maakt het nu niet eens zo heel veel meer uit (tuurlijk), die paar dagen hadden we ook nog wel overleefd, maar binnenkort komen de huurders en dan moet alles perfect draaien.

Buiten op het terras borrelen, internetten en eten. Nah heeft zelf pizza’s gemaakt. Einde van een gewone zomerse vakantiedag. Tot het gaat regenen dan, er zit nog een paar man buiten als het keihard begint te regenen, de tent is in elk geval waterdicht, goed om te weten.