Frankrijk Dag 13 Tulle

Het heeft vannacht geonweerd, niet te zuinig. Het heeft minstens een uur lang geweerlicht, de kamer leek verlicht wel met een bouwlamp. Niet af en toe, maar echt continue. Daarbij donderde het ook nog, van de rollende donder. Oh ja, en regen ook. Michel is vannacht op zoek gegaan naar emmers, want er was een lek in zijn kamer.

Jan is nog naar buiten naar de schuur geweest om de stekkers van het internet uit te trekken. Adriënne is boven nog aan het rondlopen geweest, de stekkers van de tv en de satelliet uit trekken. En er zijn dus een paar mannen die hier niets van mee gekregen hebben, ongelofelijk.

Het water in de rivier en de waterval staat hoger dan normaal, het heeft dus niet alleen hier veel geregend. Het water stroomt ook sneller en dat kun je echt zien. Onder aan de waterval is het duidelijkst, hier staat schuim op het water in het poeltje voor de rivier verder stroomt richting Tulle. Natuurlijk hebben we hier filmpjes van gemaakt.

padFoto’s Pad

We hebben niets op de camera’s, het is geen weer geweest. We hebben wel iets anders. Een pad heeft een droog plekje gevonden onder Cees zijn werkschoenen. Hij blijft mooi zitten, dus wij ’vangen’ hem in een doosje om hem uit te zetten in onze paddenpoel.

Die hebben we sinds vorig jaar. Het idee is dat er in dit plasje padden huizen, maar tot op heden hebben we er nog geen gezien. Er zitten wel veel padden op het terrein, door de jaren hebben we ze al heel vaak gezien, daar was het idee vorig jaar door ontstaan.

De steiger staat al gedeeltelijk opgebouwd naast Michel zijn kamer. Met vereende krachten wordt hij hoger gemaakt en gezekerd. Pro weer het dak op, is het ondertussen al gewend. Dat wordt de rode draad voor vandaag.

Omdat het zo veel geregend heeft, kun je nu zien waar het gelekt heeft. In de kamer van Michel dus en bij het washok is ook wat te zien.

Het lek dat eerder deze week gedicht is, wordt nog een keer gecheckt, maar dat is nu goed. Ook het verschoven leitje heeft het water goed buiten gehouden. Voor de zekerheid worden er wat naden gecontroleerd en er wordt extra gekit rond de torentjes.

Lex is ondertussen aan een ander klusje begonnen. De metselmuur is klaar en hij gaat nu een stukje muur opnieuw schilderen dat beschadigd is geraakt bij het spuiten met de hogedruk reiniger.

Cees rijdt ondertussen vrolijk rond op zijn nieuwe speeltje, de nieuwe grasmaaier. Wat doen Adriƫnne en ik? Juist.

barbecueFoto’s Avond

Vanavond eten we hamburgers met friet, lekker buiten op het boventerras. We hebben nu weer internet en iedereen is daar zo blij mee dat er grif gebruikt van gemaakt wordt.

Best jammer eigenlijk, er was wel iets te zeggen voor een paar dagen zonder telefoons e.d. Het was wel gezellig dat iedereen samen zat te kletsen zonder tussenkomst van al die andere dingen.

Nog wat natafelen en dan op tijd naar bed, iedereen is moe. Waarvan? Ja dat weet eigenlijk niemand, zo druk was het ook weer niet vandaag. Misschien heeft het ook te maken met het vroege vertrek van de eerste mannen die weer naar huis rijden morgen.