Frankrijk Dag 14 Tulle

Frans en Pro worden uitgezwaaid, zij rijden vandaag naar huis. Ze vertrekken om een uur of 7 en zijn dan aan het einde van de middag weer thuis. Weer niets op de camera’s vandaag, het heeft weer geregend vannacht en dan is er altijd weinig wild op pad. Op zich is het wel goed dat het geregend heeft, we weten nu dat alle lekkages verholpen zijn.

De laatste dag dat we hier zijn, dat betekent dus opruimen vandaag. De mannen beginnen met de vetput van de septictank. Het vet moet weggeschept worden, om verstopping te voorkomen, geen fijn klusje. De 1e deksel is van de vetput, de 2e van de tank De tank zit ver vol, dus daar moet ook iets aan gedaan worden.

Ze gaan bij Joelle (die woont boven aan de weg) informeren of hij iemand weet die dat kan doen en die geeft hen de naam van een bedrijf in de buurt. Het is echter zaterdag, dus dat gaat hem nu even niet worden, de telefoon van het bedrijf wordt niet opgenomen. Dat gaat Jan dus wel regelen als we thuis zijn.

Adriënne en ik ruimen op bij het zwembad. De tafel blijft staan, maar de parasol en alle stoelen moeten in de schuur. Ook het trapje, de stofzuiger, het schepnet en Moby gaan naar binnen. De warmtepomp staat uit, maar blijft wel staan.

Er zijn zaken die niet bedoeld zijn voor de huurders, zoals privé eigendommen, die moeten dus opgeruimd worden. De tafel op het boventerras blijft buiten staan, maar de stoelen gaan vanavond in de schuur als wij naar bed gaan. Alle andere terrasjes laten we gewoon staan.

Cees en JanFoto’s Inspectieronde

Al het gereedschap, zowel technisch als voor de tuin gaat naar de garage, die gaat op slot. Hier komen in principe geen gasten, maar Herman kan er wel bij. Hij komt regelmatig kijken of het zwembad onderhoud nodig heeft en om het gras te maaien.

De oude grasmaaier gaat in de aanhanger, samen met nog wat andere zaken die mee terug moeten. Het is altijd een allegaartje dat mee heen en weer gereden wordt. Helaas blijkt er toch weer een probleempje te zijn met een knipperlicht op de aanhanger, hoewel Frans daar eerder deze week naar gekeken heeft. Het probleem dat er toen was, is wel opgelost.

Als de mannen klaar zijn, gaan ze douchen en nog wat buiten rond hangen. Jan en Cees maken een inspectie ronde.

Dat is het sein voor ons om binnen aan de slag te gaan. Adriënne heeft nog wat was gedraaid dat gestreken moet worden, ook worden de laatste werkkleren van de mannen nog gewassen. Ze laten ze hier, dus dan is het wel handig dat het min of meer schoon is. Nah is ondertussen klaar met de voorbereidingen voor het eten in de keuken, de rest gaat ze buiten doen. Daar ook nog even stofzuigen en zo, dan is dat ook netjes.

De kamers die wij gebruikt hebben worden nog een keer gestofzuigd en gedweild, de badkamers krijgen nog een grondige beurt. De afvoerputjes in alle badkamers worden nagekeken en schoon gemaakt, kortom het huis wordt in gereedheid gebracht voor de eerste huurders die over anderhalve week komen.

Voor die tijd komt David ook nog wel even kijken of er nog wat gedaan moet worden. David vangt aankomende en vertrekkende gasten op, houdt het huis schoon, doet de was en is aan spreekpunt voor de gasten als die problemen hebben.

We eten voor de laatste keer buiten. Nah heeft nog van alles in de koelkast gevonden en het resultaat is weer een heerlijke Thaise maaltijd. Het is wat frisser vandaag, dus we blijven niet lang buiten zitten. Bovendien gaat iedereen op tijd naar bed, morgen gaan we op tijd vertrekken en iedereen wil toch een beetje uitgerust aan de reis beginnen.