Frankrijk Dag 01 Gilze - Tulle

Het is bijna half 5 als we weg rijden. Het is een lange autorit, dik 850 km, dus daar zijn we we een eindje zoet mee. In Parijs hebben we een half uur oponthoud en bij Limoges nog eens zoiets. We maken 3 stops onderweg en Jan en Michel wisselen regelmatig als chauffeur. In Naves stoppen we nog even bij het winkeltje om pizza’s mee te nemen voor vanavond en wat te drinken, de rest van de boodschappen doen we morgen.

kabelbreukFoto’s Kabelbreuk

Als we bij het huis komen zien we meteen dat er een probleem is. Er ligt een stapel losse takken in de berm en de oplettende Jan ziet ook meteen dat de telefoonkabel op de grond ligt. Die hoort op een meter of 4 hoogte te hangen.

We kijken eens goed rond en zien dat er een flinke boom is omgevallen, de takken daarvan zijn dus op de kabel gevallen. Later zien we nog wel op meer plekken dat er nogal wat stormschade is ontstaan.

Geen telefoon betekent ook geen internet en WiFi, dus proberen de mannen zelf of ze de kabel weer terug aan kunnen sluiten, maar na een dik uur geven ze het toch op. Dat wordt dus weer bellen met Orange maandag, net als vorig jaar. Hopelijk duurt het deze keer geen week voor het weer werkt.

Dat is niet het enige probleem, de stroom voorziening is ook nog een dingetje. We hebben 4 groepen, maar 1 ervan klapt er steeds uit, Joost mag weten waarom. Alles uit dan maar en 1 voor 1 de onderdelen van de groep aanzetten, dan moeten we wel bij het probleem komen. Tot onze grote verbazing, kunnen we nu alles aanzetten en blijft alles werken. Raadselachtig.

De aanhanger wordt leeg gemaakt, de koffers gaan naar de kamers en worden uitgepakt. We hebben een paar ’nieuwe’ stoelen bij voor in de eetkamer en nog wat klein spul voor in het huis. Terwijl Adriënne daar mee in de weer is, ga ik even een supersnel rondje door de kamers doen die we gaan gebruiken om spinnenwebben weg te halen en dode vliegen en zo. Het huis heeft bijna 8 maanden leeg gestaan, dus er is altijd wel wat vuil te vinden.

Internet doet het dan wel niet, maar dat wil nog niet zeggen dat de tv het niet doet, die werkt op de satelliet. We hebben alleen even verbinding nodig om hem te activeren, omdat hij zo lang niet gebruikt is. De mobiele verbinding is hier altijd heel slecht, maar soms hebben we even verbinding en nu is het genoeg om de activering op te starten. Hebben de mannen mazzel bij, want het E.K. voetbal is net begonnen en dat willen ze blijkbaar kijken.

Buiten op het terras zijn de mannen begonnen met het opbouwen van de tent. Het is heel mooi weer, goed 30 graden, en het wordt de komende dagen alleen maar warmer. Zonder onze hulp lukt dat opzetten natuurlijk niet, maar als wij er bij zijn staat hij in no time. Je moet namelijk met de de 4 hoekpalen uit elkaar lopen, waardoor het frame wordt uitgeklapt. De grote tafel er in, stoelen er bij, een paar nieuwe lampen ophangen en dan zijn we klaar. Genoeg gedaan vandaag, tijd voor een flesje bier. Ondertussen bakken de pizza’s.

Na het eten gaan de mannen boven voetbal kijken en Adriënne en ik hebben eindelijk tijd om de wildcamera’s op te hangen. Dat hadden we eerder moeten doen, want nu is het donker op het pad onder de bomen. We doen dit echter al een tijdje, dus op het gevoel kan het ook.

We hebben 2 nieuwe camera’s gekocht, omdat we steeds met 1 camera problemen hadden de laatste keer. Zo lang de 2 oude het blijven doen, gebruiken we die ook gewoon. We hangen 3 camera’s op het pad en 1 achter het zwembad bij een spoor door het hoge gras. Daarna blijven nog een tijdje op het terras zitten, het is nog best warm. De mannen komen er ook nog even bij zitten en dan gaan we allemaal op tijd naar bed, het was een lange en vermoeiende dag.