Frankrijk Dag 02 Tulle

Rond 8 uur is iedereen weer present, er wordt weer even gekeken bij de kapotte kabel, maar dat haalt natuurlijk niets uit. Jan heeft het achterterras al wat schoongemaakt en de parasol opgezet zodat we daar straks lekker buiten kunnen ontbijten. Adriënne heeft de eerste camera’s al gekeken, op 1 ervan loopt een vos net het beeld uit. Achter het zwembad is niets.

De mannen gaan brood halen en wat ontbijt benodigdheden en terwijl we we wachten, maakt Adriënne de keuken schoon. Daar wordt eten gemaakt dus dat is wel belangrijk. Wanneer we de rest van het huis schoon maken, weten we nog niet, maar in elk geval niet vandaag.

ontbijtFoto’s Overdag

Na het ontbijt gaan Jan, Adriënne en ik serieuze boodschappen doen en wat bellen en internetten en zo. Michel en Cees gaan beginnen in de tuin. Prio 1 is gras maaien bij het zwembad, dat daar alles in gereedheid gebracht kan worden voor de hete dagen die komen gaan. 

Michel begint met het snoeiwerk bij het stuk telefoonkabel dat nog netjes hangt waar het thuis hoort. Om herhaling te voorkomen moeten daar een hoop takken weg gehaald worden. Als wij terug zijn van Tulle, gaat Jan helpen bij Michel.

Met de kettingzaag gaat het nog sneller. En ja hoor, ook die kabel ligt nu op de grond. Hij is niet gebroken, maar los van de aansluiting aan het huis. Waarschijnlijk heeft hij al los gezeten, het is dezelfde kabel als die op de grond ligt.

Als Cees klaar is met gras maaien zetten we het terras klaar en gaat hij met Jan het zwembad verder afwerken. Warmtepomp aansluiten, trapjes halen en zo. De schoonmaakrobot Moby, kan ook aan de slag.

Eindelijk hebben we tijd om de andere camera’s uit te lezen, maar het enig bijzondere is een huiskat. Verder hebben we veel filmpjes van de wandelaars op het pad, dus gaan we de timers weer gebruiken. Dan filmen we alleen van ’s avonds 8 tot ’s morgens 8.

De mannen werken flink door met de grasmaaier, bosmaaier en heggenschaar, ze krijgen er niet genoeg van. Tot een uur of 5 dan, tijd voor een pilsje. Daarna gaan ze douchen. Lekker buiten barbecuen en kletsen tot een uur of 9, dan is het weer voetbal voor de mannen. 

Als wij al naar boven zijn, blijven de mannen nog buiten op het terras zitten, nog steeds aan de rosé. Ze drinken dat als limonade, dus ze zijn allemaal zo zat als een pinneke.