Frankrijk Dag 03 Tulle

Iedereen is wel op tijd wakker, maar de mannen voelen wel wat ze gedaan hebben gisteren. Jan en Michel gaan boodschappen doen en wij gaan de camera’s uitlezen, helemaal niets vandaag. Weer lekker aan het ontbijt buiten en dan gaan de mannen aan het werk. Snoeien, maaien, the usual.

Adriƫnne maakt huiskamer en de eetkamer schoon nu het nog niet warm is en daarna gaan we naar de weg boven om te bellen. Dat is niet eenvoudig, want het bereik is slecht of we staan in een bocht op de weg, niet echt veilig dus. Uiteindelijk vinden we een plekje. De helpdesk van Orange is goed bereikbaar deze keer en de medewerkster werkt goed mee. Wij hebben natuurlijk ervaring en weten dus waar we op moeten letten en wat er nodig is. Het probleem is duidelijk, de kabel is gebroken, dus dat helpt.

De monteur komt morgen tussen 8 en 12 uur en tussen 3 en 4 belt zij ons terug. Ik leg nog eens uit dat wij vrijwel geen bereik hebben, maar zijn gaat ons gewoon op de vaste lijn bellen. Ik begin te lachen als ze dat zegt, gezien de ervaringen uit het verleden, maar ze is gewoon serieus. Wij weten dat we via een Frans nummer bereikbaar moeten zijn, dus krijgt ze het nummer van Herman, onze zwembadman. Vol vertrouwen gaan we naar het zwembad.

Ziva

De mannen werken zon beetje heel de dag buiten, maar wel een beetje op het gemak. Cees en Michel nemen effe pauze ’s middags, maar Jan is van doorwerken. Ondertussen testen wij het zwembad, het is prima in orde.

Ziva houdt het geheel een beetje in de gaten. De vorige keer dat ze hier was, weet ze natuurlijk niet meer, toen was ze nog een pup, maar nu is het wel erg spannend overal.

Aan het einde van de middag komt Herman langs om onze grasmaaier te lenen, die van hem doet het niet meer. Hij blijft natuurlijk even wat drinken maar rijdt vervolgens weg met onze aanhanger. Morgen brengt hij hem weer terug, we hebben hem zelf ook nog volop nodig de komende tijd.

Weer barbecue vandaag en natuurlijk is er ook weer voetbal op tv. Iedereen ligt er vandaag op tijd in.