Frankrijk Dag 04 Tulle

De monteur komt vandaag tussen 8 en 13 uur, dus ontbijten we op het grote terras, dan zien we hem in elk geval. Voor we aan het ontbijt kunnen beginnen is hij er al. Hij maakt eerst de kabel vast bij het huis en gaat dan kijken bij de paal op het pad. Daar is hij ook zo klaar. Nog even wat testen en dan meld hij zich af. Voor 9 uur is hij al weer vertrokken.

Na het ontbijt gaat iedereen eerst internetten natuurlijk, maar daarna gaan de mannen aan het werk buiten. Wij gaan naar de camera’s, maar we zien alleen een heel klein stukje van een martertje dat het beeld uit rent. We verhangen 1 van de camera’s en dan wordt het hoog tijd voor het zwembad.

Vanmorgen ligt er een jong vogeltje op de grond voor pampus, die is uit het nest gevallen. Met wat creativiteit wordt hij terug in het nestje geparkeerd, maar een paar uur later ligt hij er weer uit. Terug zetten heeft dus niet zo heel veel zin. We proberen hem wat brood te voeren en zetten hem dan aan de andere kant op het pad, misschien vinden zijn ouders hem dan weer. Bekijk hier de filmpjes van het vogeltje.

dinerFoto’s Avond

Tussen 3 en 4 belt de mevrouw van Orange naar ons vaste nummer om te checken of alles goed is gegaan. Gelukkig belt ze gelijk om 3 uur al, dus kunnen we meteen terug naar het zwembad. De mannen gaan shoppen, ze moeten wat technisch materiaal hebben bij de Brico en boodschappen van Leclerc. Ze blijven een paar uur weg, maar komen terug met ijsjes, dus dat doen ze goed.

We verwachten bezoek voor de borrel, maar die bellen af, ze komen morgen. De borrel gaat natuurlijk wel gewoon door. Cees zorgt voor het eten vandaag. We krijgen courgette soep en gehaktballetjes met penne uit de oven. Toetjes na en dan zijn de mannen weer naar boven. Gezellig hè, dat voetbal.