Frankrijk Dag 05 Tulle

Weer een mooie warme dag vandaag. Ontbijt op het terras in de zon, de mannen aan het werk en wij naar de camera’s. Het is niet veel, maar op 1 camera staat iets. Van een das zien we de staart uit het beeld verdwijnen, een vos loopt weg en een marter scharrelt een beetje rond. Die marter is wel leuk, volgende keer moet hij wel wat langer blijven scharrelen.

Die camera mag blijven hangen. Die we bij de rivier hadden opgehangen doet het weer eens niet en we zijn het beu. We hebben niet voor niets nieuwe gekocht, deze gaat dus in de vuilnisbak als we weg gaan. We hangen 1 van de nieuwe er voor in de plaats.

Ons vogeltje van gisteren leeft nog, hij zit te piepen op het pad. We halen hem weer terug om hem te voeren. Michel is een goede huisvader. We maken een nestje in een plastic bak en hij krijgt croissantjes die in melk gedoopt worden. De ouders zullen wel niet meer terug komen, dus proberen wij hem in leven te houden tot hij kan vliegen.

Na de lunch wordt er nog wel wat gewerkt, maar niet zo veel, de mannen gaan ook zwemmen. Nog even boodschappen doen, want Herman en Louise komen vandaag op de borrel. Niet dus, ze bellen weer af. Wat erger is, de grasmaaier die Herman gisterenavond terug zou brengen, blijkt het nu dus niet meer te doen. Dat mag Herman dus zelf oplossen, maar wel snel, wij moeten ook maaien.

diner

Ons vogeltje is ondertussen ontsnapt uit de bak, maar Ziva weet hem op te sporen. Hij is toch best een eindje weggehuppeld. Heel de rest van de middag blijven we hem stukjes brood voeren als hij piept, verder slaapt hij veel. Onze vogeltje krijgt ook een naam, we noemen hem Pipo. Voor de nacht mag hij in een grotere bak, waar hij niet zo uit kan springen. Michel heeft ook wat dooie vliegen gevonden om hem te voeren.

Cees kookt vandaag samen met Michel. Vandaag eten we het restant van de soep van gisteren, schnitzels met gebakken aardappelen en groente. De laatste dagen hebben van alles buiten laten liggen ’s nachts, maar nu wordt er regen verwacht, dus wordt er toch het een en ander opgeruimd. Een groot regengebied trekt over Frankrijk, maar dat gaat hier voor het grootste gedeelte langs trekken.