Frankrijk Dag 06 Tulle

Voor het eerst deze week is het bewolkt, en de komende dagen wordt er regen en onweer voorspeld. We zien wel wat het wordt, voorlopig is de temperatuur nog goed. Op de camera’s loopt alleen een vos snel het beeld uit. Het is nog niet veel geweest deze keer.

Ziva

Pipo leeft nog, maar veel vertrouwen hebben we er niet in. Hij piept niet hard meer. Ziva vindt het wel leuk om mee te spelen, dus als we even niet opletten zou dat wel eens fataal af kunnen lopen.

Herman komt met de grasmaaier en gaat met Jan naar de winkel waar we hem vorig jaar gekocht hebben. Het blijkt een kleinigheidje te zijn, vuil dat contact verhinderd. Er kan dus weer volop gemaaid worden.

De zon zien we niet, maar het regent ook niet. De temperatuur is 26 graden, maar toch nodigt het niet uit om te gaan zwemmen. Voor de mannen is dit mooi weer om te werken.

Aan het einde van de ochtend blijkt dat Pipo het niet gered heeft, hij krijgt een zeemansbegrafenis bij de rivier.

Er moet iets gedaan worden aan de ingang bij het pad, Ziva weet ondertussen al wel dat ze op verschillende plaatsen van het terrein af kan, maar we wilen er toch wel een beetje paal en perk aan stellen. Er komt dus een stevige paal waar het hek aan vast gemaakt kan worden.

Aan het einde van de middag begint het te regenen, niet veel, maar de wind steekt ook op, dus gaan we naar binnen en de mannen gaan opruimen. Die moeten vandaag 2 wedstrijden kijken (denken ze ) dus wordt er creatief gekookt en gegeten.

Eerst eten we een salade met kip boven bij de tv, na de wedstrijd eten we beneden nog een 2e voorgerecht, gebakken ei met van alles erin. Na de toetjes verdwijnen de mannen weer. Dit is de eerste dag dat we binnen gegeten hebben. ’s Avonds regent het nog geregeld, maar we hebben geen onweer.