Frankrijk Dag 07 Tulle

De dag begint weer bewolkt en we ontbijten binnen omdat buiten alles nog nat is. Gelukkig loopt de temperatuur snel op. Na het ontbijt doen we onderzoek naar glasvezel. Vorig jaar waren ze hier in de buurt al bezig met het leggen van kabels, nu hangen er bij de huizen allemaal nieuw kastjes.

De snelle check zegt dat het voor ons beschikbaar is, nu moeten wel alleen nog zorgen dat we het krijgen. Via de website lukt niet, want we moeten een Frans mobiel telefoonnummer hebben en dat hebben we natuurlijk niet.

De mannen gaan naar Tulle naar de winkel van Orange om het te regelen, maar daarvoor hebben ze een afspraak nodig ivm Corona. Die maken ze gelijk voor morgen 12 uur. Dan gaan ze boodschappen doen, is dat ook klaar.

Ondertussen hebben wij weer niets op de camera’s. Dat begint wel een beetje irritant te worden, dus nemen we maatregelen. Er ligt nog wat gehakt in de koelkast dat er niet zo fris meer uit ziet, maar voor ons doel is het nog prima. We strooien stukjes voor de camera’s op de grond. Nu maar afwachten of dat helpt.

Na de lunch gaan de mannen weer aan het werk en wij gaan naar het zwembad. De zon gaat af en toe wel even weg, maar de temperatuur is prima.

We eten ham met meloen en spaghetti met tomaatjes, sla en nog allerlei andere lekkere dingen. Na de toetjes en de koffie, je raad het al: de mannen verdwijnen weer naar boven.