Frankrijk Dag 08 Tulle

Vol verwachting gaan we al voor het ontbijt bij de eerste camera’s kijken. Bij de ene hebben we weer niets, bij de andere gelukkig wel. Er hebben een paar mannen over het terrein gelopen, niet interessant, dat gebeurt wel vaker. Er loopt een boommartertje door het beeld, maar heel even.

Maar we hebben 5 filmpjes van een roofvogel die daar op zijn gemak van het gehakt zit te eten. Kijk, daar doen we het voor. Het is de eerste keer dat we zoiets filmen, dus wij zijn al helemaal gelukkig. Volgens een kenner is de roofvogel een havik.

Na het ontbijt gaan we naar de 3e camera, de 4e hebben we een paar dagen geleden weggegooid, daar hadden we alleen maar ellende en ergernis mee. We hebben nu dus 3 goede camera’s. Op de camera staan 4 filmpjes van een marter, die nu mooi voor ons poseert. Er rent ook een eekhoorntje weg over het pad, maar het mooiste zijn 2 filmpjes van een hert. Die eet niet van het gehakt, maar loopt wel mooi voor ons rond te scharrelen. Onze dag kan niet meer stuk. Bekijk hier alle filmpjes.

orange_winkel

We rijden vandaag naar Tulle. Jan gaat naar de Orange winkel om glasvezel te regelen. Hij wordt ’geholpen’ door Cees en Michel. Adriënne en ik gaan naar de speelgoed winkel waar we de auto geparkeerd hebben. Adriënne heeft cadeautjes nodig voor de kleinkinderen en ik neem een paar legpuzzels mee.

Jan is nog niet aan de beurt in de winkel, dus drinken Adriënne en ik een koffietje op een terrasje en daarna gaan we nog een boetiekje binnen. Dat heb ik al heel lang niet meer gedaan, ivm Corona natuurlijk. Adriënne koopt een broekpak en ik een shirtje.

Dan is het geregeld bij Orange en gaan we boodschappen doen. Vandaag is pizza dag, maar de wijn is ook bijna op, het is dus redelijk dringend. Als we even later bij McDonald’s een big Mac willen scoren, is het daar veel te druk, het is spitsuur. Wij gaan wel gewoon thuis lunchen.

Het is wel warm vandaag, maar toch hangt er een weersverandering in de lucht. Boven gaat de tv op formule1, de kwalificatie is vandaag. Wij, Adriënne en ik dus, gaan nog effe zwemmen, misschien is het wel de laatste keer dat het kan deze vakantie. Er wordt nog wel even gewerkt door de mannen.

Rond half 6 gaan de manen opruimen, wij zorgen ondertussen dat alles wat niet nat mag worden naar binnen gaat, het gaat zo vast regenen. En ja hoor, net als wij naar binnen willen gaan, gaat het gerommel in de verte over in een regenbui met veel wind, bliksem en een donderslag. Na een paar minuten wordt het weer droog en wij gaan naar binnen. De mannen schuilen waarschijnlijk in de garage, dat horen we straks wel.

Het regent nog een tijdje, dus eten we binnen. Daarna is het wel weer lekker buiten, maar er komt waarschijnlijk nog wel wel meer regen en onweer.