Frankrijk Dag 09 Tulle

We hoeven niet te haasten vandaag, de regen komt met bakken uit de lucht, vannacht heeft het ook flink geonweerd, hoewel de meesten dat niet gemerkt hebben. Tussen 2 buien door gaan wij de camera’s doen, op de 1e staat weer niets, die gaan we verhangen. Op de 2e rent een martertje rond, maar de beeldkwaliteit is niet erg goed, we hebben veel mooiere filmpjes van de marter.

Op de 3e camera staat een groep mountainbikers. Die stonden gisteren bij ons huis op elkaar te wachten voordat ze het pad ophoog gingen. Niet het makkelijkste pad om te fietsen. Je moet door een waterstroom met flinke stenen en overal liggen takken op de grond, de takken aan de bomen hangen soms ook laag. Ze ploeteren en komen boven langs onze camera.

Er staan ook een 3 filmpjes van een vos op, maar daar is iets raars mee. In plaats van een filmpje van 30 seconden, hebben we er 3 van elk 4 seconden. Dat is wel jammer en we hebben er ook geen verklaring voor. Wat hoger op het pad bij een splitsing hangen we de 1e camera op, nu maar afwachten of dat beter gaat. Bekijk hier de filmpjes van de camera's.

formule1 kijkenFoto’s Vandaag

Cees en Michel gaan boodschappen doen en Jan werkt zijn administratie bij. Het is geen weer om buiten te werken en dat zal het ook niet worden vandaag volgens de verwachtingen. De mannen hebben een taartje meegebracht, dus dan laat uitgebreid aan de koffie ipv lunch.

Het slechte weer heeft er voor gezorgd dat het water in de rivier en de waterval heel erg hoog staat. Dat is toch altijd wel een dingetje dat de aandacht trekt. Bekijk hier de filmpjes van de waterval.

’s middags is het formule 1 en er is geen enkele tv zender die wij hier hebben die dat uitzendt. Een hoop stress dus met als resultaat: streamen via de iPad. Dat gaat wel, maar aan het einde begint die te haperen, dus snel een 2e iPad er bij om de finish te kijken. Max heeft gewonnen, dus dat is positief.

Na het eten, gado-gado vandaag, maken we nog een korte wandeling in de omgeving. De mannen leggen nog even wat vlees dat over de datum is voor de camera bij de rivier, misschien levert dat wel weer mooie beelden op.